האכיפה על חוק איסור הזנות בשטח מתחילה - באיחור של חצי שנה: השר לביטחון הפנים, אמיר אוחנה, חתם היום (רביעי) על הצו שמאפשר את אכיפת חוק איסור צריכת זנות – זאת באיחור של כמעט חצי שנה, מאחר והצו נכנס לתוקפו כבר ביולי האחרון. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כפי שפרסמנו לראשונה במהדורה המרכזית, אוחנה סירב לאשר למשטרה לאכוף את החוק - בטענה שכל תוכניות הטיפול והשיקום לאנשים שעסקו בזנות לא הושלמו בזמנו. בעקבות הפרסום, פנתה ח״כ קארין אלהרר (יש עתיד) ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה לחייב את השר לחתום על הצו - מה שקרה לבסוף היום, חצי שנה לאחר המועד שבו נכנס לתוקפו. 

"עם תחילת האכיפה של חוק איסור צריכת זנות אנחנו נכנסים לעידן חדש, עידן שבו זנאים נענשים על חלקם בניצול נשים בזנות", מסרה איילת דיין, מנהלת שותפה במטה למאבק בסחר בנשים ובזנות. "הגיע הזמן שהזנאים יבינו שלא משנה איזה סיפור הם מספרים לעצמם - צריכת זנות היא פשע. לצד האכיפה, נמשיך לפעול להמשך הרחבת מעני השיקום והסיוע עבור אוכלוסיות בזנות ולמניעת ניצול של נשים נוספות במעגל הזנות". 

המתווה לעידוד יציאה ממעגל הזנות: "החובה שלנו - לדאוג להן" 

בתחילת השבוע, נשיא המדינה ראובן ריבלין ושר המשפטים אבי ניסנקורן הודיעו על מתווה מיוחד למחיקת רישום פלילי של נשים בזנות ועידוד יציאתן ממעגל הזנות. המתווה מהווה המשך לחוק איסור צריכת זנות: הוא יצא לדרך במטרה להסיר את החסמים ליציאה מהמעגל הזה ולתת אפשרות למי שיוצאים ממנו להשתלב בעולם התעסוקה. 

"החובה שלנו היא לדאוג לשיקום של נשים בזנות, ולמנוע מאוכלוסיות בסיכון להגיע למצוקה שמובילה אותן למעגל הזה", אמר הנשיא ריבלין והוסיף: "אני תקווה שתמצאו בתוככן את הכוחות לתת אמון ולאחוז בידה המושטת של המדינה". 

קבוצות תמיכה לצרכי זנות (צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ)
הצו נחתם, עידן חדש באכיפת הזנות בישראל נפתח | צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ

וכך יעבוד המתווה: הקריאה למחיקת הרישום הפלילי מיועדת למי שנידונו בבית המשפט בגין עבירות על רקע המצאות במעגל הזנות ולא הוטל בעניינם עונש מאסר בפועל. מבית הנשיא נמסר שכל בקשה תישקל על פי נסיבותיה וכי יינתן משקל לתהליכי שיקום וטיפול של המבקשים והמבקשות.

על בקשות החנינה להיות מוגשות על ידי האדם, או באמצעות בן משפחה מדרגה ראשונה. אל הבקשה יש לצרף פרטים אישיים (שם מלא ומספר תעודת זהות) ואמצעי התקשרות; פרטים על העבירה ועל החלטת בית המשפט; מכתב מפורט המציג את נימוקי הבקשה, לרבות נסיבות אישיות והליכי שיקום וכן כל מסמך נוסף המבסס את נימוקי הבקשה.

את הבקשות יש להגיש למשטרה באמצעות טופס מקוון מאתר האינטרנט של בית הנשיא או באתר מחלקת חנינות במשרד המשפטים. את הטופס ניתן להגיש גם לכתובת הדואר האלקטרוני: Haninot@president.gov.il; דרך דואר רגיל לכתובת: רחוב הנשיא 3, ירושלים, מיקוד 9218801; או דרך פקס שמספרו 02-5887225.