בעקבות הפרסום אמש (רביעי) במהדורה המרכזית, בו הובאו עדויות למאבק העצים ולקשיים הרבים הניצבים בפני נכי צה"ל בדרך למימוש זכויותיהם, הודיעו היום במשרד הביטחון על מספר החלטות בנושא הטיפול בסוגייה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בהודעה שפרסמו שר הביטחון בני גנץ והשר לנושאים אזרחיים וחברתיים במשרד הביטחון, מיכאל ביטון, הודיעו כי יינתן מענה ייעודי לנפגעי פוסט טראומה בעלות של 50 מיליון שקלים, שיכלול בין היתר הקמת בית מאזן כחלופת אשפוז וקיום פעילות יום, הקמת מוקד טלפוני ייעודי ובניית סל טיפולים בהתאמה אישית.

נפתלי בנט (צילום: Photo by Avshalom ShoshaniFlash90)
צילום: Photo by Avshalom ShoshaniFlash90

צעד נוסף שיינקט הוא מתן טיפולים פסיכולוגיים לפגועי ראש ונפש כבר בשלב הליך בחינת הבקשה להכרה. כמו כן, החליטו במשרד הביטחון על אימוץ המלצות ועדת תא"ל (מיל') ראם עמינח, הכוללת רפורמה בכלל תגמולי המחיה המשולמים לזכאים ובכלל זה ביטול מבחן ההכנסה ומעבר לתגמול אוטומטי על פי מידת הפגיעה בכושר העבודה. בנוסף, הודיעו במשרד כי יפעלו לקדם חקיקה שתבטל את מבחן ההכנסה לנכי צה"ל, אך צעד זה לא יצליח לעבור בכנסת הנוכחית.

השרים גנץ וביטון מסרו: "אנו רואים את חובתה של המדינה ומערכת הביטחון בתוכה, לדאוג לשיקומם של נכי צה"ל, לרווחתם ולצרכיהם, כחובה עליונה וראשונה במעלה. משרד הביטחון מנהל שיח שוטף ומקצועי עם ארגון נכי צה"ל לצורך שיפור השירות הניתן לזכאים ומתן מענה לצרכים העדכניים, וימשיך לעשות זאת גם בעתיד".

תגובות

ארגון נכי צה"ל בתגובה: יום לאחר שידור כתבה בה נחשפו המחדלים הקשים וההתעמרות המכוונת של משרד הביטחון ואגף שיקום נכים, בכל הקשור בטיפול בנכי צה"ל ובשיקומם, בא שר הביטחון גנץ וממחזר הצעות מעליבות ומבישות, ביניהן תיקון מבחן ההכנסה, שאין לו שום היתכנות פוליטית בעתיד הנראה לעין. צר לנו שנכי צה"ל הפכו למכשיר בידי שר הביטחון והכל במטרה לייצר שקט תעשייתי ולערפל את הכישלון האיום בכל הקשור בטיפולו בנכי צה״ל. ארגון נכי צה"ל עומד על כך כי השר גנץ ייחל ביישום מסקנות וועדת האלוף אייל בן ראובן אשר יובילו לשיפור מצבם הרפואי והשיקומי של פצועי צה"ל ועד עתה בחר לצערנו שלא לעשות כך.

ח"כ אופיר סופר, יו״ר הוועדה לטיפול בהלומי קרב ונפגעי פוסט טראומה בתגובה להצהרה על השינויים המסתמנים במשרד הביטחון לטובת נכי צה"ל: "ההחלטות החשובות של שר הביטחון בני גנץ והשר מיכאל ביטון כתוצאה מעבודת הוועדה והמלצותיה הן טובות ומבורכות אך מהוות חלק קטן מהשינוי העמוק שדרוש באגף השיקום- הן מבחינת תקציבים וכח אדם והן במינוי דחוף של אדם בעל שיעור קומה לתפקיד. יחד עם זאת, צר לי שנושא החקיקה צף לפתע במשרד הביטחון לאחר פיזור הכנסת לאור העובדה שהחוקים שהיו מיטבים עם נכי צה"ל הונחו על שולחן הכנסת טרם פיזורה".

"אני מברך כל העלאה של הנושא לסדר היום בתקווה שזה יגרום לשינוי בתפיסה של מקבלי ההחלטות כפי שהוכח הערב בעקבות הכתבה החשובה. כמי שלקח את נושא הסיוע לנכי צה״ל ונפגעי פוסט טראומה בעקבות לחימה כדגל מרכזי בכנסת ה-23 אני מתכוון להמשיך ולעסוק בכך בקדנציה הבאה מתור תפיסה שמדובר בחוסן הלאומי של צה"ל ומדינת ישראל".