לא רק צוותי רפואה: אנשי המוסד יחלו להתחסן ביום ראשון
נגיף הקורונה השפיע בשנה האחרונה על פעילות הארגון וסיכן את סוכניו, שעובדים במדינות מרוחקות, רבות מהן אדומות • על כן, הוחלט על מבצע חיסונים שיחל כבר ביום ראשון במקביל לצוותים הרפואיים • גם בשב"כ יחלו לחסן בשבוע הבא


מבצע החיסונים בישראל יחל כבר בסוף השבוע הקרוב, כשראש הממשלה, הנשיא והרמטכ"ל יהיו הראשונים להתחסן. בעוד שבמשרד הבריאות קובעים בימים אלה את סדר ההתחסנות של שאר האוכלוסייה, יש גוף אחד שכל עובדיו יחלו להתחסן כבר מיום ראשון – המוסד. גם בשב"כ יחלו לחסן בשבוע הבא.
למרות הקורונה, שהיוותה אתגר עצום לארגון הביון הישראלי מבחינת המשך הפעילות בארצות יעד רחוקות, שחלקן אדומות, המוסד לא יכול לעצור את עבודתו השוטפת.
התפשטות הקורונה היוותה איום נוסף שהצטרף לשלל האיומים הקשורים בעבודתם של אנשי השטח של הארגון ושל מפעילי הסוכנים. במקרים מסוימים זה השפיע על דפוסי הפעילות של הלוחמים המבצעיים וגם של מפעילי הסוכנים.
גם המשך עבודתם הסדירה של אנשי המטה, שעסוקים בניתוח המידע שנאסף, היא בעלת תפקיד מכריע בשגרת הפעילות של המוסד ומכאן החשיבות הגדולה של החיסונים. בהיבט הלוגיסיטי של המבצע – הצוותים הרפואיים יגיעו למטה הארגון ושם יחלו לחסן את כולם.
ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט שלשום למנות את סגן ראש המוסד, ד', לתפקיד ראש המוסד הבא. שר מכריו של ד' מעידים על אדם שמצד אחד מצויר כלוחמני ועם "סכין בין השיניים" ומצד שני כאדם אנושי מאוד ושוויוני. יוסי כהן, מי שכיהן עד כה כראש המוסד, יסיים את תפקידו בעוד חמישה חודשים בשל תקופת צינון של שלוש שנים, ולא נראה אותו בפוליטיקה בזמן הקרוב.
