זאת אחת התופעות המרשימות שיש לים התיכון להציע: עשרות כרישים, שאנחנו מכירים בדרך כלל רק מסרטים, מגיעים לחופי הארץ מרחבי העולם. הכרישים האפורים כבר הגיעו - בהמשך יצטרפו אליהם הסנפירתנים - והם יישארו איתנו בחודשים הקרובים, מרוצים מהביקור הייחודי דווקא אצלנו. מדוע הם הגיעו, מהם כללי הבטיחות והאם החיסון לקורונה באמת מעמיד את הכרישים בסכנה?

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מה שמושך את הכרישים לאזור הם המים החמים שיוצאים מתחנת הכוח, שהם למעשה מים שנועדו לקרר את הטורבינות. הם יוצאים בסדר גודל של בין 8 ל-10 מעלות גבוהים יותר מהמים בסביבתם, כפי שהסביר ד"ר אביעד שיינין מאוניברסיטת חיפה, חוקר טורפי על ימיים בתחנת מוריס קאהן לחקר ימי. "זה מאפשר סביבה תרמית ייחודית שכנראה נעימה להם", אמר ד"ר שיינין.

עם זאת, יש להיזהר באזור מכמה סיבות: הכריש הוא בעל חיים מוגן במדינת ישראל, ואסור לדוג אותו. יש לקחת בחשבון גם שהאתר קשה מאוד לצלילה, עקב זרמים חזקים ומכשולים לצוללים. כמו כן יש לשמור מרחק מהכרישים – והמרדף אחריהם אסור.

בשבועות האחרונים שמם של הכרישים עלה גם בהקשר לקורונה, בטענה שייצור החיסון לנגיף דורש מרכיב ייחודי שניתן להשיג רק מהם. האם יותר חיסונים לקורונה אומר פחות כרישים? "את חומצת השומן הזאת ניתן לסנתז במעבדה", הסביר ד"ר שיינין. "כך שזה לא באמת איום על הכרישים. אבל צריך להבין שאוכלוסיות הכרישים בים התיכון נמצאות במצב נוראי. הן ירדו במעל 90%, ו-95% בחלק מהמינים".