בתקופת הקורונה, כשהמשבר הבריאותי הוא מהחמורים שידעה המדינה ומאות אלפי קשישים מסתגרים בבתיהם מחשש להידבקות בנגיף, מפרסם מפעל הפיס כי הוא מחלק אלפי מכשירי טאבלט לאוכלוסייה הוותיקה. אך האם באמת ניתן לחלק אלפי מכשירים? על פי יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס הדבר רחוק שנות אור מכך.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במכתב ששלח היום (שני) ליו"ר מפעל הפיס אביגדור יצחקי, כותב ביבס: "הערכתנו והוקרתנו לפעולות של מפעל הפיס אולם בהתייחס לחלוקת הטאבלטים, הכמות המיועדת לחלוקה לכל הרשויות (7,000) אינה נותנת מענה ואינה משקפת ולו באחוזים בודדים את הדרישה והצרכים בפועל ביחס לאוכלוסייה".

טיפול בקשישים בזמן קורונה (צילום: נתי שוחט, פלאש/90 )
טיפול בקשישים בזמן קורונה | צילום: נתי שוחט, פלאש/90

"ממוצע החלוקה לכל רשות עומד על כ-25 מכשירים, דבר שיאלץ את הרשויות לקיים בחירה בלתי אפשרית, אם בכלל, לקביעת הזכאים", מתריע ביבס. "מספר ימים לאחר הפרסום עומדות המחלקות לשירותים חברתיים חסרות אונים בפני הפונים אליהן".

יו"ר מרכז השלטון המקומי מבקש מיצחקי לשנות דרך חלוקת המכשירים: "אנו דורשים שינוי מידי בהחלטה באשר לדרכי חלוקת המכשירים ודורשים שהיא תעשה דרך מפעל הפיס בצורת הגרלה. לצערנו במתכונת המוצעת הנוכחית לא נוכל לקחת חלק ואחריות ליישום פעולה זו."

"לא התיימרנו לפתור את כל מצוקת התקופה"

ממפעל הפיס נמסר בתגובה: "מפעל הפיס הוא מפעל של הרשויות המקומיות וככזה הוא משקיע משאבים רבים למען הרשויות המקומיות ורווחת תושביהן.  מתחילת משבר הקורונה, מפעל הפיס והשלטון המקומי הובילו חבילת סיוע של למעלה ממאה ושלושים מיליון ש"ח למען הקהילה והחברה בישראל".

"כחלק מכך, מפעל הפיס תומך באוכלוסייה הוותיקה בישראל במסגרת התכנית הלאומית להפגת הבדידות, כאשר לצד הפעילות השוטפת והסבת שעות התנדבות המלגאים לצורך מערך סיוע לאזרחים הוותיקים, נרכשו לאחרונה אלפי מערכות טאבלט ייעודיות בסך כולל של כ- 10 מיליון ₪ במסגרת מיזם "מתחברים", אשר נועד להפיג את הבדידות ולהפיח שמחה בקרב  האוכלוסייה הוותיקה ברשויות המקומיות".

"המהלך זכה לתהודה ולחיבוק חם, אשר יצרו בשטח ביקוש עצום, מעבר להיצע. אנו מקווים כי בעתיד הקרוב נוכל להרחיב את היקף הפרויקט ולתת מענה רחב יותר. החלק הראשוני של הפרויקט כולל 7000 מכשירי טאבלט ייעודיים ובשלב השני הפרויקט יורחב למספרים גבוהים יותר, כאשר הדבר תלוי בעיקר ביכולת הייצור".

"מעולם לא התיימרנו לפתור את כל מצוקות התקופה, אבל בהחלט נמשיך להירתם ככל יכולתנו על מנת לסייע, תוך שיתוף פעולה הדוק והערכה עמוקה למרכז השלטון המקומי ולכלל הרשויות המקומיות".