"אנחנו מספקים טיפול הומניטרי לאויבים שלנו, זה לא הגיוני": בכיר הרשות הפלסטינית סאיב עריקאת, חולה קורונה שמצבו הידרדר בימים האחרונים, פונה היום (ראשון) לקבלת טיפול בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים - צעד ששר הביטחון בני גנץ אישר - ושבשעות האחרונות זוכה לביקורת קשה, גם של חברת מפלגתו. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

 חברת הקואליציה, ח"כ מיכל קוטלר-וונש מכחול לבן, הביעה תרעומת על ההחלטה שאישר יו"ר מפלגתה: "עקרון ההדדיות מאפשר ומחייב: הומניטרי תמורת הומניטרי! שוב הזדמנות לדרישה ברורה: סיוע רפואי בתמורה להשבת הדר, אורון, אברה והישאם, המוחזקים בעזה מעל 6 שנים, בהפרה בוטה של הדין הבינ"ל וצו המוסר". 


ח"כ בצלאל סמוטריץ' (ימינה), ביקר בחריפות את המהלך: "העובדה שאנחנו מספקים טיפול רפואי הומניטרי לאויבים שלנו בלי לדרוש ולקבל הדדיות הומניטרית בדמות החזרת גופות הדר ואורון ושחרור האזרחים המוחזקים בשבי חמאס היא לא מוסרית ולא הגיונית. ולעניין הזה אין הבדל בין עזה לרמאללה"

 

לביקורת הצטרף גם מנכ"ל מועצת יש"ע, יגאל דילמוני, שהזכיר גם כי פינויו של עריקאת לבית החולים הישראלי התרחש ביום השנה להירצחו של השר רחבעם זאבי (גנדי): "לפני 10 שנים כתב סאיב עריקאת מכתב שמשבח ומהלל את חוליית הרוצחים, ופעל לשחרורם מהכלא בישראל והיום בני משפחתו מתחננים לטיפול בבית חולים ישראלי. שייקחו אותו לבית חולים בירדן, עזה, לבנון, דמשק". 

עריקאת בקבוצת סיכון לאחר שעבר השתלת ריאות 

בעקבות הידרדרות במצבו הבריאותי של עריקאת, הגיעו היום צוותי מגן דוד אדום ליריחו, תחת אבטחה מלאה של כוחות צה"ל, כדי לפנותו לבית החולים הדסה עין כרם שבירושלים. בשבוע שעבר דחה עריקאת הצעה להטיסו לטיפול בעמאן. הוא סובל מחום גבוה וקשיי נשימה בשתי ריאותיו.  

עריקאת עבר בשנים האחרונות השתלת ריאות, ולכן הוא מוגדר בקבוצת סיכון. לאחרונה הוא נדבק בקורונה, וכעת לאחר שמצבו הידרדר, הוא פונה לבית החולים. לפני שלוש שנים דווח כי עריקאת עבר בהצלחה את ניתוח השתלת הריאה שבוצע בווירג'יניה שבארה"ב.

הצוות הרפואי שטיפל בו אישר כי הניתוח בוצע בהצלחה וכי עריקאת יזדקק לזמן החלמה של מספר שבועות. כמה שבועות לפני הדיווח על ההשתלה, הסביר עריקאת בריאיון לטלוויזיה הפלסטינית על מצבו הבריאותי המידרדר, תוך כדי שהוא מתנשף בכבדות ומדבר בהתרגשות.

עריקאת הסביר אז בריאיון כי למרות מצבו הקשה, לא הפסיק את עבודתו. "לא לקחתי חופש, לא כי לא התעייפתי או כי אני לא מפחד", אמר. "אני רוצה לומר לכולכם – אני גאה בכל רגע מ-62 השנים הללו".

עריקאת, הדיפלומט הפלסטיני הבכיר ביותר, מזוהה עם המשא ומתן ועם רעיון שתי המדינות. הוא אחראי במשך שנים על המו"מ עם ישראל - עוד מימי ועידת מדריד ב-1991. הוא היה ממקורביו של ערפאת ובמשך שנים רבות נפגש עם נציגים שונים של ממשלות ישראל וייצג את הרשות בוועידות בין-לאומיות. בשנים האחרונות הוא תקף בחריפות את הצהרות הסיפוח של נתניהו, ואת נטישת שולחן המשא ומתן.