הקורונה השפיעה כמעט על כל תחום בחיינו: בריאות, כלכלה, חינוך וגם על האהבה. האינטנסיביות של החיים ביחד הובילה להרבה זמן איכות בין זוגות, אבל גם ללא מעט מבחנים לקשר. בכל זאת, כנראה שהקורונה בעיקר גרמה לאנשים להבין שלפעמים עדיף לחיות בזוגיות גם אם יש בה פשרות מאשר להיות לבד בזמן מגפה עולמית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אני ובעלי פוטרנו בעקבות משבר הקורונה במרץ. בעקבות הפיטורים האלה שנינו היינו בבית, ונוצרו מתחים. אין הסחות דעת, אין בוס, אין רעשי רקע, אין פילטרים", תיארה סיוון את הקשיים בזוגיות.

"פתאום את מתחילה לשאול אם אלה החיים שאת רוצה, ובעצם להחליט שאת רוצה לשנות את החיים שלך ושלא טוב לך, כשחלק מזה זה גם בעצם להתגרש", הוסיפה. חודש וחצי לאחר שהתחילה הקורונה, סיוון עזבה לבית חדש: "הבנתי שלא טוב לי".

גם נטלי ויניר חוו קשיים בעקבות הקורונה – אירוסיהם כמעט ובוטלו והחתונה שלהם התרחקה וכך גם הזוגיות: "כל דבר קטן נהיה בלגן גדול. התחלנו לריב, התחלנו אפילו להיכנס קצת לדיכאון". אבל היום הכל נראה אחרת: "ברגע שעשינו החלטה – ככה חזרנו להרמוניה".

אהבה בימי הקורונה (צילום: החדשות12)
יניר ונטלי - אירוסיהם כמעט ובוטלו | צילום: החדשות12

"הקורונה מציפה ומעלה את אותן בעיות שהיו שם מתחת לפני השטח ושאנחנו הצלחנו להעלים אותן או להתחמק מהן", הסבירה ד"ר אנגל, פסיכולוגית ופסיכותרפיסטית. עם זאת, בישראל בינתיים המצב הפוך. על פי נתוני רשות האוכלוסין, מספר הנרשמים לגירושים ירד בממוצע ב-300 זוגות בחודש ביחס לשנה שעברה. 

אהבה בימי הקורונה (צילום: החדשות12)
צילום: החדשות12

הדס לוי, מנחת משפחות אומרת כי: "יש זוגות שממש הגיעו לפגישת ייעוץ, לשיחה מכינה לפני השיחה עם הילדים, כשכבר כל ההסכם מנוסח וגם הסדרי הראייה". היא צופה כי "כשתחלוף הקורונה נראה איזושהי עלייה משמעותית במקרים של זוגות שהחליטו לפרק את החבילה ולהתגרש".