תופעת הפילטרים שהחלה באינסטגרם בשימוש בנמשים חמודים ואוזניים תמימות, הפכה בשנים האחרונות לפילטרים שמשנים את הכול ומחזירים אותנו לעולם הברביות; החל מגווני העור, תווי הפנים, האף - ועד השפתיים ועצמות הלחיים. לפני 130 שנים כתב אוסקר ויילד שיותר מאשר שהאומנות מחקה את החיים, החיים מחקים את האומנות - והיום המשפט נשמע מדויק לגמרי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במשפחת פינטו, זהבית וביתה ימית מגיעות בכל חודשיים-שלושה לטיפול אסתטי בקליניקה. לעמית בת ה-21 יש כבר 4 מזרקים וחצי בשפתיים והיא למעשה היתה הראשונה במשפחה להתחיל עם הטיפולים. "כשאת עושה את הפילטר אז הכול מושלם", סיפרה. האם זהבית, עובדת כמורה לנהיגה ולאחרונה גם היא החלה לעבור טיפולי אסתטיקה: "תלמידות שלי היו מעלות איתי תמונות והייתי רואה שבתמונות אני נראית טוב. הן הכירו לי את הפילטרים - ואז הבנתי שאני מגיעה לד"ר מריאנה".

החיים בפילטר (צילום: N12)
שיגעון הפילטרים: תופעה שמחזירה אותנו לעולם הברביות | צילום: N12

לצד נשים וגברים מבוגרים, כיום אפילו נערות ונערים בני 13 מבקשים להיראות כמו בפילטר. כך גם עינב גרוס, שבגיל 16 כבר עשתה ניתוח אף, ובגיל 22 סיליקון בשפתיים - הליך בלתי הפיך ללא ניתוח. המראה החיצוני הוא בראש סדר העדיפויות שלה, והיא מספרת שעברה כבר 5-6 טיפולים בקליניקה של ד"ר שיין, מומחה בכירורגיה פלסטית ואסתטית. "את לא עושה מהפך, את לא עושה שינוי פנים. את בסך הכול הולכת ומזריקה קצת", הסבירה גרוס את ההחלטה. ד"ר שיין הוסיף: "היא נהנית מהיופי שלה. החוכמה היא לתת למטופלות מה שהן רוצות, ללכת לפי הפילטרים, לא לגרום נזק ולא ליצור מראה מזויף".

החיים בפילטר (צילום: N12)
עמית פינטו בת ה-21 | צילום: N12

ד"ר לירז מרגלית, מומחית לפסיכולוגיה של העולם הדיגיטלי בבינתחומי הרצליה הסבירה: "הפילטרים בנויים על מחקרים בפסיכולוגיה אבולוציונית. כשנותנים לגברים ולנשים להגיד מי יפה ומי לא יפה - נגיע לקונצנזוס". ד"ר מרגלית הוסיפה: "זו איזושהי הפרעת נפש שהיא כבר מוכרת על ידי פסיכולוגים ופסיכיאטרים, הפרעה בדימוי הגוף, כלומר - אנחנו מסתכלות על עצמנו במראה ואנחנו כבר לא מסוגלות לראות את עצמנו בלי הפילטרים ובלי העיוותים שנעשים, למרות שמה שבאמת הנערות האלה צריכות זה פסיכולוג ולא פלסטיקאי".