"שוב סוגרים אותך, סגרנו לך את הפה ושטפנו לך את המוח ונמשיך - כצאן לטבח": פעילי ליכוד מדווחים שקיבלו הבוקר (חמישי) הודעת טקסט תמוהה ממספרה של שרת התחבורה מירי רגב.

מהשרה נמסר בתגובה כי ההודעה לא נשלחה מטעמה, וכי היא דיווחה על האירוע לכוחות הביטחון. "בשעה האחרונה עדכנה שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, ח"כ תא"ל מיל' מירי רגב את גורמי הביטחון על הודעות הנשלחות לתפוצה רחבה של גורמים, הנחזות לכאלו שנשלחו מהטלפון הנייד שלה כביכול. הנושא מטופל על ידי גורמי הביטחון והמשטרה". 

לא מדובר בפעם הראשונה שהודעות מזויפות נשלחות בשמם של פוליטיקאים בכירים. למעשה, אפילו לא מדובר בפעולה הכרוכה במאמץ רב: כיום ישנם אתרים שמאפשרים לשנות את השם או המספר שיוצגו למקבל ההודעה. האתר sms4free, למשל, מאפשר לשלוח הודעות דרך האינטרנט ללא תשלום - ואף מציע לבחור במספר שולח אחר, כשהאחריות החוקית מוטלת על המשתמשים. 

בעקבות הזיופים הנרחבים, משרד התקשורת ערך בנובמבר 2019 שימוע בנושא, בו הוא דרש מחברות הסלולר לאסור על משתמשים השולחים הודעות בתפוצה רחבה להגדיר מספר נייד או נייח, אלא אחרי תהליך "זיהוי ואימות". החברות נדרשו להגיב עד 19 בדצמבר 2019, וההחלטה התקבלה בסופו של דבר ביוני 2020. משרד התקשורת החליט לבסוף להמשיך לאפשר את שליחתן של הודעות בתפוצה רחבה דרך "חברות תקשורת שקיבלו היתר ממשרד התקשורת". אותן חברות יאפשרו ללקוחותיהן לשלוח הודעות טקסט דרך האינטרנט או האפליקציה, בתנאי שיאמתו את זהות השולח. התיקון אמור היה להיכנס לתוקף לפני כחודשיים, ב-3 באוקטובר 2020. 

בפועל, נראה שגם האתרים שמאפשרים שליחת הודעות מתכוננים לרגולציה החדשה. "במטרה למנוע התחזות בשליחת הודעות SMS, משרד התקשורת קבע רגולציה חדשה בנושא זיהוי השולח", נכתב באתר sms4free. "בהתאם לרגולציה החדשה, אם אתם שולחים את ההודעה עם מספר שולח שהוא מספר טלפון נייד או מספר נייח - יש צורך לבצע לפני השליחה הראשונה הליך אימות פשוט חד פעמי". 

מערכת NEXTER פנתה למשרד התקשורת כדי להבין מתי הרגולציה תיכנס לתוקף. ממשרד התקשורת נמסר בתגובה כי ההוראות החדשות יחולו החל מה-3 בינואר 2021.