את כל הכסף שאלעד וליטל חסכו במשך שנים הם השקיעו בדירה הזאת. כשנכנסו לגור כאן לפני פחות משבע שנים, הם לא יכלו לדמיין שיידרשו להתפנות כיוון המבנה מסוכן.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"העגלה התגלגלה לי בבית לכיוון הקיר. קראנו לקבלן, הוא הבין שיש שיפוע והחליף את הריצוף אבל הבעיה נמשכה כל השנים", סיפרה ליטל, דיירת בקומה ה-6 בבניין.

בטבריה כבר מכנים אותו "מגדל פיזה" המקומי. 27 משפחות מתגוררות ב-11 הקומות שבבניין ברחוב השומר. הקרקע במקום שוקעת, חלק מהקירות כבר התנתקו והיסודות פשוט לא יכולים לעמוד בעומס. "הקבלן כבר לא עונה לנו, הוא התייאש מהבניין", סיפרה סולי אוחיון מהקומה ה-1.

מגדל פיזה בטבריה (צילום: N12)
הקירות החלו להתפרק, תיעוד מהבניין | צילום: N12

על פי חוות הדעת של העירייה, על הדיירים בבניין להיפרד מהנוף הייחודי והבית שלהם, ולהתפנות לאלתר.

מטעמה של י. שושן בנייה ויזמות נמסר בתגובה: "החברה עמדה בכל הדרישות של רשויות התכנון והיועצים המומחים ולא חסכה בדבר. רק לאחר גמר הבנייה והאכלוס, התגלתה גלישת קרקע בעומר 50 מטרים, שלא ניתן היה לצפות או לאתר קודם לכן. מדובר בסוג של אסון טבע. מצוקת בעלי הדירות מובנת לנו, כמובן, אך הטענה כי החברה היא שאחראית אופן כלשהו – איננה נכונה כלל וכלל".

מעיריית טבריה נמסר: "בעקבות חוות דעת הוציא מהנדס העירייה בקשה לפנות את המבנה בשל מסוכנותו. היתר הבנייה הוצא לאחר בדיקה מקיפה. הוחלט להביא יועצים לפתרון הבעיה ולבחון דרכים לסייע לדיירי הבניין".