הקאמבק של מתווה הרמזור: עם כניסתו לתוקף של השלב השלישי באסטרטגיית היציאה, יוחזר מתווה הרמזור, כך הוחלט היום (שלישי) במשרד הבריאות. הערב נערכה פגישה בה לקחו חלק ראשי הערים והרשויות המקומיות, אלוף פיקוד העורף אורי גורדין, פרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו ומחליפו פרופ' נחמן אש, ראש אגף שירותי בריאות הציבור ומשתתפים נוספים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

חיים ביבס יו"ר השלטון המקומי אמר במהלך הדיון: "אם לא נפעיל את הרמזור עכשיו - מדינת ישראל תגיע לסגר שלישי". מנכ"ל משרד הפנים, מרדכי כהן אמר: "כולנו מסכימים שהממשלה כשלה שלא העבירה את הסמכויות לרשויות המקומיות".

פרופ' רוני גמזו, פרויקטור הקורונה (צילום: מרים אלסטר, פלאש/90 )
פריקטור הקורונה היוצא, פרופ' גמזו | צילום: מרים אלסטר, פלאש/90
כיכר השעון ריקה במהלך הסגר השני (צילום: שירה נודלמן)
כיכר השעון ריקה במהלך הסגר השני | צילום: שירה נודלמן



בכוונת פרויקטור הקורונה לשנות את ציוני מודל הרמזור כך שעיר אדומה תוגדר החל מציון 7 ולא מציון 7.5 כפי שקיים כיום. פרופ' רוני גמזו, פרויקטור הקורונה התייחס לשינויים צפויים במתווה הרמזור: "הנוסחה מורכבת משיעור חיוביים לנפש, קצב ההכפלה ושיעור חיוביים מתוך הבדיקות. את הרמזור בנינו כשהתחלואה בישראל הייתה גבוהה יותר". מפקד פיקד העורף האלוף אורי גורדין אמר: "אנחנו דנים מה המגבלות שניתן לשים על ערים כתומות שאינן סגר כדי לצמצם את התחלואה".

חיים ביבס ביקש במהלך הדיון לאפשר לרשויות המקומיות שימוש בבדיקות המהירות: "אם תינתן לנו האפשרות, מחר אני יכול להפעיל בכל הערים את בדיקות 15 השניות. עד שיהיה חיסון ייקח לפחות שנה, היום כשכולם ירוקים זה הזמן להתחיל להיכנס ולנהל את האירוע".

חיים ביבס (צילום: רועי שפרניק, חדשות)
יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס | צילום: רועי שפרניק, חדשות



מפקד פיקוד העורף ציין כי לא נרשמה היענות מספקת לבדיקות בקרב עובדי מערכת החינוך: "נבדקו פחות משליש מצוותי ההוראה בכל הרשויות המקומיות. אנחנו נתקלים בתופעה שאנשים לא הולכים לבדיקות וזה יוצר לנו קושי גדול מאוד להעריך היכן אנחנו נמצאים". על כך אמר ביבס: "למשרד החינוך אין מושג מה קורה באמת בשטח ובסוף אנחנו מקבלים את ההחלטה".

אתמול פורסם בN12 כי במשרד הבריאות דנים באפשרות לשנות את שיטת הדירוג של הרשויות. במקום לקבוע "צבע" לכל יישוב, ההצעה שהונחה על השולחן מדברת על חלוקת ישראל ל-10 עד 20 "אזורי יוממות". הכוונה היא לאזורים שבהם התושבים מתנהלים ברמה היום-יומית הכוללים: תעסוקה, מוסדות לימוד, אזורי קניות ומסחר. ההצעה מדברת על כך שקצב ההתקדמות בין השלבים באסטרטגיית היציאה יהיה שונה מאזור אחד לאחר, בהתאם לנתוני התחלואה.