כניסה לקניון – אחרי בדיקת קורונה: מתווה שיציג מחר (שלישי) יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס בשיתוף ראשי העיריות יאפשר לפתוח קניונים, אוניברסיטאות, מפעלים, וגם יחזיר את אירועי התרבות. ועדת החוקה תדון מחר בהצעה, שכבר קיבלה תמיכה גורפת מכל ראשי העיריות בישראל. אז איך זה יעבוד?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי המתווה, השהייה בחללים אלו תותר למי שעבר בדיקת קורונה ונמצא שלילי – שכן אותו אדם לא יכול להדביק אחרים ב-72 השעות הבאות. לאחר הבדיקה, יונפקו עבור אותם אזרחים אישורי בדיקות, אותם הם יידרשו להציג בכניסה לקניון, להצגה, לקולנוע או לכל עסק שיעבוד על פי המתווה.

כך, במשך 72 שעות מביצוע הבדיקה נוכל להגיע לעמדה מיועדת עם האישור, בו יצוין התאריך בו בוצעה, בצירוף התוצאה שהתקבלה. על פי ההצעה שתוצג מחר, האישור יוצג באפליקציה או כרטיס זיהוי אלקטרוני שיתחבר לתוצאות הבדיקות ומאגרי החולים של משרד הבריאות. הנחיות התו הסגול בעסקים השונים ישארו על כנן.

תיאטרון הבימה בתל אביב (צילום: By Dafna A.meron)
המתווה יאפשר גם את פתיחת אולמות התיאטרון. הבימה | צילום: By Dafna A.meron

"כאומת ה'סטארט-אפ' עלינו לנצל את הכלים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר שפותחו, שיכולים לגרום לשינוי המציאות היום-יומית של אזרחי ישראל", כתב ביבס ליו"ר ועדת החוקה ומשפט, ח"כ יעקב אשר. "בכך, להניע את הפעילות העסקית במשק ולהגביר את אמון הציבור במקבלי ההחלטות".

באמצעות שימוש בטכנולוגיה ויישום המתווה, מי שקיבל תוצאה שלילית או החלים יוכל להיכנס לכנסים, אולמות תרבות, אוניברסיטאות, מפעלים, מרכזים מסחריים, קניונים, מוזיאונים, מרכזים קהילתיים, אולמות אירועים ועוד – כל זאת תוך חובת עטיית מסכה ועמידה בהנחיות משרד הבריאות.

סגר קורונה השני באילת (צילום: דוברות המשטרה)
כניסה למלון - אחרי בדיקה שלילית. אילת | צילום: דוברות המשטרה

לדברי ביבס, יישום המתווה יביא ליצירת מתחם בטוח, בו אדם לא יכול להדביק את זולתו – מה שיחזק את תחושת הביטחון של התושבים ויעודד אותם לקחת חלק בפעילויות השונות.