ללדת בתוך חלום: מתי בפעם האחרונה יצא לכם לשמוע על לידה שהתרחשה תחת אורות הזוהר הצפוני? כבר שנים לא מעטות שבתי החולים בישראל נאבקים על הזכות לקלוט כמה שיותר יולדות בכל שנה, והתחרות רק הולכת וגדלה. בתי החולים מזהים את הפוטנציאל הכלכלי העצום שקיים במחלקות האלו, ומנסים להמציא את עצמם מחדש במטרה להכניס כמה שיותר כסף לקופת בית החולים.

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

בימים אלו כבר מתחילים לראות את השינויים בחדרי הלידה, והטכנולוגיה של היום מאפשרת חוויית לידה בלתי רגילה. "אפשר להיכנס לאווירה של לשחות עם דולפינים, הסאונד משתנה בהתאם, והיולדת מרגישה כאילו היא נמצאת ממש בתוך אקווריום", הסביר משה ברין, אח אחראי על חדר לידה במרכז הרפואי תל השומר. "עוד אפשרות היא לדמות שהייה בחלל או את הרקיע, ואפילו את הזוהר הצפוני".

בשיבא לדוגמה, הוקם חדר ראשון מסוגו, בו ניתן לשוחח עם המשפחה, לצפות בנטפליקס ובגדול – פשוט להרגיש בבית. החדרים הייחודיים הוקמו ממגוון סיבות, בהן ההבנה שלידה רגועה מפחיתה כאב, מורידה את הסיכוי לסבול מדיכאון אחרי לידה – ואפילו עוזרת בהנקה. היולדות יכולות לבחור ללדת בכל בית חולים, שמצידם מקבלים 13,500 שקלים בעבור כל לידה.

עבור בתי החולים מדובר במקור הכנסה משמעותי ביותר, ולשם השוואה, על כל יום אשפוז במחלקות האחרות, התשלום הוא "רק" 2,000 שקלים. אין ספק שהחידושים השונים מקלים על החוויה, אבל באופן מפתיע, מבחינתן של היולדות זה לא הדבר הכי חשוב, בסופו של דבר – אלא המקצועיות והחיבור עם הצוות הרפואי.

ועדיין, עולה גם שאלה פחות נעימה בהקשר הזה: האם נכון להשקיע מיליוני שקלים במחלקות הללו בגלל שהן מקור הכנסה עיקרי לבתי החולים, בזמן שבמסדרונות חדרי המיון שוכבים מבוגרים בסכנת חיים, בעיקר בתקופת הקורונה? עם זאת, אין ספק שמדובר בבשורה ליולדות בשנים הבאות, שבהן חוויית הלידה עתידה להמשיך ולהשתדרג.