בטקס מיוחד שנערך היום (רביעי) בהשתתפות נשיא המדינה רובי ריבלין הוכרז על השקת פרויקט "בראשית 2". החללית הישראלית צפויה לצאת לחלל, להתפצל ל-3 חלליות, 2 מהן (הנחתות) ינחתו בירח, ואחת נוספת תהיה "חללית מקפת" (אורביטר) שתבצע הקפות של הירח. תאריך היעד לשיגור החללית הינו בחציון הראשון של שנת 2024.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הנחתות צפויות לבצע נחיתה בשני אתרים שונים של הירח לטובת ביצוע ניסויים מדעיים שונים. במקביל, החללית המקפת מיועדת להקיף את הירח לאורך כמה שנים ולבצע ניסויים מדעיים. משימתה של "בראשית 2" צפויה להיות רב-לאומית בהובלה ישראלית וישתתפו בה מדינות נוספות. תלמידים וסטודנטים במדינות השותפות יקבלו נגישות לחקור את המידע המגיע מהחללית המקפת ולקדם מחקרים וניסויים בחלל.

החללית תשקול כ-630 ק"ג, וכל אחת מהנחתות תשקול כ-120 ק"ג לפני הנחיתה וכ-60 ק"ג אחריה. תקציב הפרויקט נאמד על כ-100 מיליון דולר, וסוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה תוביל את שיתופי הפעולה הבין-לאומיים ותייצר את החיבורים הנדרשים עם סוכנויות החלל השונות. כבר בימים אלו מתקיימים שיחות עם גורמי ממשל בכמה מדינות שהביעו רצון להשתתף ולתמוך בפרויקט.

התעשייה האווירית תוביל את הפיתוח, התכנון והנדסת המערכת בפרויקט "בראשית 2". כלל השילובים המערכתיים בחללית יבוצעו בתעשייה האווירית תוך יישום לקחי הפיתוח מ"בראשית 1" והטמעת תהליכי האיכות הנהוגים בפרויקטי החלל בתעשייה האווירית.

באפריל 2019 החללית "בראשית 1" אמורה הייתה לנחות על הירח בתום טיסה של חודשיים, אך במרחק קילומטרים ספורים מהיעד, אבד הקשר עם החללית והמנוע הראשי הפסיק לעבוד. החללית אומנם הגיעה לירח - אך לא נחתה כמתוכנן. "הגענו לירח אבל אנחנו רוצים לנחות יותר טוב", אמר ראש הממשלה נתניהו שעקב אחר ההתפתחויות בחדר הבקרה ביהוד. "עצם הניסיון זה הישג כביר - בעוד 3 שנים חללית ישראלית תנחת על הירח".