ההתמודדות שלאחר ההתעללות: קמפיין חדש של מטה המאבק נגד התעללות בגיל הרך, חושף בפעם הראשונה ילדים שחוו התעללויות בגני ילדים ברחבי הארץ. הקמפיין שמתפרסם היום (ראשון) בפעם הראשונה ב-N12, מציג את הקשיים וההתמודדויות שמלווים את הילדים שספגו התעללויות ואת בני משפחותיהם. בין המשתתפים: ילדי הגן של הגננת כרמל מעודה, ילדי "המשפחתון של טולי" ברמלה, וכן הוריה של הפעוטה יסמין וינטה ז"ל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בסרטון אוחזים הילדים בשלטים בהם נכתב בין היתר: "אני עדיין מחביאה אוכל", "אני עדיין מתחבאת אם שברתי צעצוע", "אני עדיין מפחדת ללכת לישון". בסיום הסרטון ניתן לראות את דורינה וינטה לצד תמונת בתה, יסמין וינטה ז"ל, שנחנקה למוות על ידי סייעת. לצד התמונה נכתב: "אני כבר לא אחזור מהגן".

יוצרי הקמפיין אמרו: "התפיסה הרווחת בקרב הציבור, מערכת המשפט ומקבלי ההחלטות, היא כי ביום שהגן נסגר, הצוות החשוד נעצר, והילדים עוברים לגן אחר - אז הם שוכחים את מה שחוו בגנים. אולם המציאות הפוכה לחלוטין".

נציגי הפעוטות שעברו התעללות בגן הילדים (צילום: הילה אייזינגר)
צילום: הילה אייזינגר

"ביום אחד הילדים מתחילים לשתף בזוועות שחוו תוך כדי המציאות היום-יומית שלהם. לעיתים הם מתחילים להרביץ, לפעמים לפתח הפרעות אכילה, או להתעורר בסיוטים מהשינה לצד קושי להירדם, אליהם מצטרף הקושי בפרידה מההורים ועוד. הקמפיין החדש נוצר על מנת להמחיש לציבור ולמקבלי ההחלטות וכן לשופטים בישראל את ההשלכות של התעללות בגנים - תוך דרישה של הגנה, הרתעה והחמרת ענישה", כך היוצרים שמאחורי הסרטון החדש.

ג'ני אלבו, אימה של יובל, שעברה התעללות בגן ברמלה, אמרה: "ביום אחד העולם התהפך עלינו והתעוררנו למציאות אחרת. המקום שחשבתי שהוא הכי מוגן התגלה כגיהנום לילדה שלי ולחבריה בגן. ביום שהתפוצצה הפרשה הבנתי שמתחילה התמודדות על השיקום ועל החיים של הילדה שלי והשיקום של כולנו".

"יובל צמודה אלינו לאורך כל היום, מהרגע שהיא חוזרת מהגן החדש", אמרה אלבו. "קשה לה להירדם, היא בודקת גבולות כל הזמן, היא חוששת מצעקות והרמות קול. מי שחושב שברגע שמוציאים את הילד מהגן הוא שוכח ועובר הלאה טועה טעות איומה. ההתמודדות רק מתחילה".

_OBJ

יוסי חברה ממטה המאבק נגד התעללות בגיל הרך, הוא גם אבא של לין, שהייתה בפעוטון של הגננת המתעללת כרמל מעודה. "אנחנו מדי יום נחשפים לעוד ועוד פרשיות, עוד מקרי התעללות, עוד ילדים שמצטרפים למעגל הגיהנום. המטרה שלנו בקמפיין היא להמחיש את המציאות היום-יומית שלנו. הילדים ואנחנו מתמודדים עם הטראומה יום-יום וזה לא נגמר כשהמתעללות נכנסות לכלא או שהגן נסגר".

חברה הוסיף: "אני שנה וחצי לאחר התפוצצות הפרשה של כרמל מעודה, ועד היום רואה כיצד לין הבת שלי נאבקת על השפיות. איך פתאום היא שואלת שאלות כמו: 'למה שלחתם אותי לגן?', שאלות שמרסקות אותך. ההורים באומץ רב חושפים את הילדים כדי להראות כי לראשי התיבות בכתב האישום יש ילדים, יש משפחות והם לא מוגנים".

"אנחנו במטה המאבק זועקים את הזעקה שלהם, וקוראים לכל מי שמקבל החלטות בממשלה ולמערכת המשפט לקחת אחריות ולדאוג לילדים שלנו", אמר חברה וחתם: "היום זה הילדים שלנו מחר אלו הילדים שלכם".