חגיגת קניות - למרות האזהרות: "אנחנו צריכים למנוע את ההתקהלויות האסורות. כמו שאנחנו מונעים אותן בישראל, אנחנו צריכים למנוע אותן גם בברטעה הישראלית וגם בברטעה הפלסטינית", אמר פרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו רק בשבת האחרונה, כשביקר בכפר שחציו ישראלי וחציו פלסטיני בוואדי ערה. אלא שלמרות הביקור של גמזו והאזהרה שלו על התפרצות הקורונה באזור, נראה שהציבור לא מתרגש. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מאות ישראלים הגיעו לכפר גם היום במטרה לעשות קניות. "מה שמוכרים לנו בעיר, לעומת מה שפה, הם באים לקנות מפה ומוכרים לנו בעיר", מספרים ברוך ושרה מטירת הכרמל, שהוסיפו: "הם מאוד נחמדים, הם מקבלים אותנו מאוד יפה".  

חגיגת הקניות בכפרים ערבים למרות הקורונה (צילום: החדשות 12, החדשות12)
קטיה ובת אל שהגיעו מטבריה לקניות בברטעה | צילום: החדשות 12, החדשות12

היום פגשנו בכפר אנשים מכל רחבי הארץ. אפילו משפחות. כולם מגיעים לקנות כאן ובזול. "באנו לקניות, באנו להסתובב, לקנות דברים לבית. קצת לנשום מהקורונה", מספרות קטיה ובת אל שהגיעו לכפר מטבריה. "המחירים אטרקטיביים, אפשר למצוא פה דברים לבית, מחירים טובים". 

בעוד שהפוליטיקאים מתווכחים כיצד לפתוח את המשק ואילו חנויות ייפתחו קודם, בברטעה הכל פתוח. "בכל מקום יש היום קורונה. גם אם זה היום בתל אביב, אם זה בירושלים, אם זה באילת שבה הייתי אתמול", מספר נאור מחדרה. "הכל אותו דבר. וכן, אתה בא לפה, אם זה...לחסוך כמה שקלים, תבוא". 

חגיגת הקניות בכפרים ערבים למרות הקורונה (צילום: החדשות 12, החדשות12)
מאות ישראלים מגיעים ביום, ולא רק בסופי שבוע | צילום: החדשות 12, החדשות12

 בצד הפלסטיני של הכפר מדווחים שהתגלה רק מקרה קורונה בודד, ובצד הישראלי לא מתרגשים מאוד מהמגפה. כמו הרבה מאוד ישראלים, גם בברטעה יותר חוששים ודואגים לפרנסה.