באמצע אוגוסט: גשם ירד במישור החוף ובשומרון
למרות ימים חמים ותקופה בה הקיץ בשיאו, תושבי חיפה ותל אביב התעוררו הבוקר לגשם ועננות רבה • תיעוד שפורסם מראה את הממטרים, שנדירים במיוחד בחודש אוגוסט • ייתכן שגשם מקומי יירד גם מחר ובשלישי
תושבי מישור החוף התעוררו הבוקר (ראשון) למראה לא שגרתי בתקופת הקיץ. למרות החום בימים האחרונים, הבוקר החל עם טפטוף וגשם מקומי מפתיע. ייתכן שגשם, כמו היום, ירד בחלק מהאזורים גם מחר וביום שלישי. תיעוד שפרסמו בחברה להגנת הטבע מראים את הגשם שירד בחיפה, לצד עננות מפותחת שהביאה לממטרים. טפטופים ירדו גם בשומרון.
תופעה מהסוג הזה אפשרית כאשר ישנה עננות של בוקר שהיא מספיק מפותחת. לפני שהעננים מתפזרים בבוקר, הם מספיקים להוריד ממטרים. בהמשך היום אנחנו צפויים לחזור לעומסי חום ומזג אוויר קיצי, המוכר לעונה.
גשם בחודשי הקיץ הוא אכן דבר אפשרי. הוא קורה כמעט בכל שנה למספר ימים מצומצם מאוד, גם בחודש אוגוסט. הגשם הקל אופייני לימים של התקררות יחסית, המאפשר לפרק זמן קצר, בשעות הבוקר המוקדמות והקרות יותר - פיתוח מספיק של עננים נמוכים.
כאשר בישראל ישנה ירידה של כמה מעלות ואפילו טיפות גשם שיורדות בקיץ, זה מתבטא בצד השני של המערכת - גל חום במדינות אירופה.

