N12
פרסומת

תקריות בנתב"ג: קנו כרטיסי טיסה באיחור, נשלחו הביתה - ותקפו את העובדים

לאחר כניסת הסגר לתוקף: 10 נוסעים לא הורשו להיכנס הלילה לטרמינל כי לא עמדו במתווה שהוחלט - ובמקום התפתחה תגרה • עד כניסת החג - 28 טיסות נוספות צפויות לצאת מנתב"ג • בינתיים, נמשכת הבריחה הגדולה מהסגר - עם רבים שמעוניינים לצאת מהארץ, וחברות הטיסה שמאפשרות להמשיך ולרכוש כרטיסים

לי אברמוביץ'
חדשות סוף השבוע
פורסם:
הגבלות תעופה בקורונה - לאן אפשר לטוס כרגע
נמל התעופה בן גוריון, נתב"ג, טיסות, קורונה | צילום: AP / FLASH 90, פלאש/90
הקישור הועתק

במהלך הלילה (ראשון) ובשעות הבוקר, למעלה מ-10 נוסעים נשלחו הביתה ולא הורשו להיכנס לשטח נתב"ג - בשל העובדה שקנו כרטיס טיסה לאחר שמועד הסגר נכנס לתוקף, ובכך עברו על הנחיות מתווה הממשלה. כתוצאה מכך, התפתחו תגרות בטרמינל - כשאותם נוסעים תקפו את צוות העובדים. במקביל, נמשכת הנהירה של ישראלים רבים לנמל התעופה - בדרך להימלטות מהסגר.

עד כניסת יום הכיפורים, צפויות לצאת מישראל עוד כ-28 טיסות ליעדים שונים בעולם. באופן עקרוני, על פי מתווה משרד התחבורה, רק הישראלים שקנו כרטיסים עד מועד כניסת המגבלות המחמירות לתוקף יוכלו לטוס. אלא שלצד הקושי לאכוף את ההנחייה הזו, בחברות התעופה ובסוכנויות הנסיעות לא ממש התרשמו - והמשיכו למכור כרטיסים. 

הנהירה לנתב"ג
הנהירה לנתב"ג | צילום: n12

רק ביום שישי בשעות הבוקר הוכרע גורלו של נמל התעופה בן גוריון בזמן הסגר. בשורה התחתונה, כל הטיסות ממשיכות כרגיל. אבל לפי התקנות, מותר רק לישראלים שהזמינו כרטיסי טיסה עד כניסת הסגר לטוס לחו"ל. רבים המשיכו להזמין - עד הרגע האחרון. "עד יום שישי היינו עם היד על הדופק, לארגן טיסה אחרת, אבל התברר בסוף שהכל יוצא כרגיל", סיפרו אודי מאור ורן מרעננה, שטסו לבולגריה. 

פרסומת

אחרי שהובהר כי רק מי שיקנה כרטיס טיסה לפני 14:00 יוכל לטוס - מוקדי ההזמנות כמעט קרסו. "אנחנו עובדים מהבית 24 שעות כדי להספיק ולענות לאנשים לטלפונים", סיפר חגלה רידא, סוכן הזמנות קווי חופשה. במהלך סוף השבוע, לא מעט אנשים עשו הכל כדי להספיק לצאת מהארץ במצב של חוסר וודאות, כשהאיום על סגירת נתב"ג מרחף.