N12
פרסומת

נתניהו בפוסט בפייסבוק: אלו גילויי ההסתה נגדי‎

ברקע האיומים ברשת ובמחאות מחוץ למעונו בבלפור – ראש הממשלה פרסם פוסט בפייסבוק, שבו סרטון שמאגד כמה מהביטויים הקשים שהופנו נגדו לאחרונה • "יש להפסיק את גילויי השנאה וההסתה הנוראיים האלה", כתב • אתמול להב 433 פתחה בחקירת הפרופיל המזויף שממנו נכתבה הסתה נגד נתניהו

n12
פורסם:
ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת ממשלה
ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת ממשלה | צילום: רויטרס, רויטרס
הקישור הועתק

ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם היום (שישי) בחשבון הפייסבוק שלו סרטון, תחת הכותרת "ההסתה לרצח ראש הממשלה ומשפחתו שוברת שיאים" – שבו איגד כמה קטעים מתוך אירועי המחאה נגדו ומהרשתות החברתיות. נתניהו קרא לעצור את מפגני השנאה, והדגיש כי אלו "לא יעצרו אותי מלפעול למענכם ולמען המדינה שלנו".

בסרטון נראה תיעוד מתוך ההפגנות, שבו יוצאים המפגינים בחריפות נגד נתניהו בקריאות מסוגים שונים. ראש הממשלה ניצל בפוסט את תשעה באב שצוין השבוע ואמר: "אני מקווה שנוכל להפסיק את גילויי השנאה וההסתה הנוראיים האלה, ולחזור להתלכד כעם וכמדינה במאבק המשותף שלנו נגד הקורונה ולמען הצלת חייהם ופרנסתם של אזרחי ישראל".

הפוסט מגיע אחרי שורה של אירועים בהם נצפו מפגינים וכן אנשים שונים ברשתות החברתיות מסיתים, לכאורה, נגד נתניהו בקריאות ישירות ועקיפות לפגוע בו ובבני משפחתו. ראש הממשלה נוהג לשתף לאחרונה לא מעט מהביטויים הקשים שהופנו נגדו, כשהאחרון היה הפוסט בפייסבוק של משתמשת בשם "Dana Ron", שכתבה כי הדרך היחידה להזיז את נתניהו היא באמצעות "כדור בראש". לאחר בדיקה שערכה פייסבוק עלה כי מדובר בחשבון מזוייף. יחידת הסייבר של להב 433 פתחה בחקירת המקרה.