פאדי, העובד כדוגם בדיקות קורונה ב'טרם רפואה דחופה', לצד עבודתו כעוזר רופא בבית חולים השרון, נתקל אתמול בתקרית חריגה ומעליבה, כשהגיע לבצע בדיקת קורונה בביתו של מטופל - אבל נבלם בכניסה ליישוב על ידי המאבטח - רק מפני שהוא ערבי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אתמול נשלחתי מהעבודה לבצע בדיקות קורונה ביישוב יצהר" סיפר פאדי בשיחה עם N12. "בכניסה ליישוב עצר אותי המאבטח ואמר לי שאני לא יכול להיכנס פנימה כי אני ערבי. עניתי לו כי אני רופא, ובאתי לבדוק מטופלים. אנחנו בשנת 2020 ואני אזרח מדינת ישראל. אני כרופא לא מבדיל בין דת, גזע וצבע בעבודה שלי - והגעתי לכאן כדי לבדוק מטופלים".

למרות שהגיע ליישוב כשהוא נושא תעודת עובד, אישור עובד חיוני, אישור ממשרד הבריאות על מעבר בחינת רישוי ברפואה ורכב מסומן כדוגם קורונה. לדבריו, המאבטח סרב להכניס אותו פנימה בעקבות המגזר אליו הוא משתייך. "הוא אמר לי שבגלל שאני ערבי זה מסוכן שהוא יכניס אותי פנימה, שיזרקו עליי אבנים. בסופו של דבר לא נכנסתי פנימה. המטופל התקשר לשאול למה לא הגעתי ליישוב וסיפרתי לו שלא הכניסו אותי כי אני ערבי", המשיך פאדי לספר את שהתרחש.

בהתכתבות טקסט בין פאדי לבין תושב היישוב שאל המטופל: "יש צפי מתי אתה מגיע ליצהר?". "לא הכניסו אותי ליצהר כי אני ערבי, אתה צריך לדבר עם קופת החולים והם יעדכנו מתי באים לדגום אותך. להדגיש שביצהר לא מכניסים דוגמים ערביים ושישלחו דוגם יהודי", ענה לו פאדי. "תודה רבה לך", סיכם המטופל את השיחה.

פאדי תיאר בפנינו את התחושות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע: "אם אותו אדם במקרה היה חולה מאומת שהיה חס וחלילה מדרדר ומגיע לבית החולים - אני הייתי זה שמטפל בו. כמובן שהייתי עושה את זה בלי להתייחס לכך שהוא יהודי ואני ערבי. זו ממש בושה וחרפה של היישוב - זה מה שנקרא גזענות".

ח"כ עופר כסיף (הרשימה המשותפת) הגיב על הפרסום ב-N12  ואמר: "גם בעת מגפה קשה מעדיפים מנהיגי ההתנחלויות לסכן את חייהם ובלבד שלא יעבור ערבי בשער. זו דוגמה מאלפת לשנאת האדם הגזענית שבבסיס תנועת ההתנחלות".

מטרם רפואה דחופה נמסר בתגובה: "בבדיקה שערכנו עולה כי תושב יצהר, בדומה לכל אזרח פרטי החפץ בבדיקת קורונה, התקשר למוקד טרם והזמין דוגם קורונה לביתו. עובד טרם הגיע ליישוב על מנת לבצע את עבודתו, אך נתקל בסירוב המאבטח להכניסו ליישוב. טרם-רפואה דחופה רואה בחומרה רבה את התקרית שבמסגרתה נתקל עובד מסור ומקצועי באפליה. מדובר בתופעה פסולה שאותה אנו מוקיעים בתוקף. עובדי טרם זכאים לעבוד בסביבה בטוחה וסובלנית על מנת שיוכלו להמשיך ולהעניק את השירות המיטבי עבור מאות אלפי מבוטחי כל קופות החולים הזקוקים למענה רפואי בכלל ובעת זאת של מגיפת הקורונה בפרט".

מהיישוב יצהר לא נמסרה תגובה.

מארגון 'תג מאיר' נמסר בתגובה לפרסום: "מה עצוב ומקומם שאלו שרק לפני כמה ימים התפללו בדבקות: 'חמול על מעשיך' מונעים כניסת רופא ערבי ליישוב יהודי. תושבי יצהר, כמו שאר אזרחי מדינת ישראל נסמכים בימים אלו בין היתר על אלפי האזרחים הערבים הפועלים במערכות הבריאות, ומסייעים במסירות לכל מטופל ללא הבדל דת גזע או מין".