אנחנו פותחים את הטיול שלנו עם הזריחה, באזור שאי אפשר להגיע ברגל או ברכב, אך בשביל זה יש קייאקים. לאחר חתירה של קילומטר הגענו לחוף שקרוב לוודאי לא הכרתם. הרבה בולענים מסביב אבל גם מעיינות נדירים ביופיים: נביעה של מים מתוקים על שפת ים המלח, כשבחוץ 45 מעלות וכאן קריר ונעים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

המים נפלאים - ככל שמתקרבים יותר לנביעה הם גם יהיו מתוקים יותר. קופצים לפטריות המלח בקרבת המלונות, אותן אנחנו מניחים שראיתם. אם לא במציאות אז כנראה ברשתות החברתיות. גן עדן לסלפי או לצילומים אחרים. "במקצוע שלי אני צלם, אז אמרתי לה בואי אני אעשה לך כמה צילומים על החוף - זה עכשיו הטרנד", סיפר לנו אחד המבקרים.

הסודות של ים המלח (צילום: גיא גולן )
"פטריות המלח" | צילום: גיא גולן

יחד עם התמונות המרהיבות צריך לזכור שמדובר בפנינת טבע שהולכת ונעלמת - ומכאן גם כמה סכנות שצריך להכיר. "ברגע שאנחנו רואים את שכבות הבוץ באופן חד, אנחנו יודעים שזה התמוטט ממש לאחרונה, וזה האזורים המסוכנים. אנחנו מקבלים כל יום עשרה בולענים חדשים שנפערים", הסביר מדריך הטיולים און זביאצקי.

הסודות של ים המלח. (צילום: גיא גולן )
מערות המלח בים המוות | צילום: גיא גולן

אבל לא רק בולענים יש כאן, גם כ-150 מערות מלח סודיות שקיימות בהר סדום. המערות האלה נוצרות מחלחול של מים לתוך שכבת המלח - וזה בעצם נחל שזורם בזמן שיטפונות. האוויר קר שיוצא מהן נותן תחושה כמקום היחיד השפוי להיות בו בים המלח בתקופה הזאת. הטמפרטורה כאן כל השנה נעה בין 22 ל-25 מעלות.