בית הדין הרבני האזורי בנתניה ביטל לאחרונה בהחלטה יוצאת דופן הסכם גירושין שאישר שנתיים קודם לכן, זאת לאחר שגילה כי הבעל נסחט על ידי אשתו לחתום על הסכם גירושין שנישל אותו מרכושו וחייב אותו בדמי מזונות מופרזים. רק כעבור שנתיים אזר הקצין אומץ לגלות לבית הדין מדוע חתם על ההסכם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מפסק הדין עולה כי הבעל, קצין צה"ל בשליחות בחו"ל, פתח לילה אחד את דלת חדרו במלון ומצא את אשתו שהתחזתה באינטרנט כאישה זרה ועמה שני גברים בריונים. אשתו הביאה עמה קלסר עם חומרים מביכים על בעלה וכן מסמך בו הוא מתחייב לגירושין. כמו כן, הודיעה לו כי אם יסרב לחתום היא תגלה למפקדו, אלוף בצה"ל, את תוכנו של הקלסר. הבעל המובך והמאוים הסכים לוותר על רכושו ולשלם דמי מזונות גבוהים מאוד. 

כשחזרו לישראל, מפרט פסק הדין, הגישו הבעל והאישה את הסכם הגירושין החתום לבית הדין הרבני בנתניה. הדיינים אישרו אותו וסידרו לבני הזוג גט פיטורין על בסיס ההסכם. כ"בונוס" האישה לא ויתרה על דמי הכתובה והבעל שילם כמאה אלף שקלים נוספים.

בית הדין הרבני, תל אביב (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
בית הדין הרבני האזורי בת"א. ארכיון | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

שנה מאוחר יותר קיבל הגרוש הודעה סופית על פרישתו מצה"ל לאחר למעלה מ-25 שנות שירות. מספר חודשים לאחר מכן פנה הגרוש לבית הדין וסיפר את הרקע למעשה והשתלשלות האירועים, ואף גילה כי לאחרונה התברר לו כי גרושתו כבר יישמה את ההסכם והעבירה את דירת המגורים על שמה. עוד התגלה לו כי משכה מחשבון הצדדים 160 אלף שקלים והעלימה ממנו כי בבעלותה מגרש יקר שרכשה במרכז הארץ.

לתרגיל העוקץ והסחיטה היו היבטים הלכתיים מורכבים ומסובכים, בעיקר על רקע העובדה שהאיש חתם בפני הדיינים על הסכם הגירושין וביקש מבית הדין לאשרו שנתיים קודם לכן. במהלך הדיונים בבית הדין הרבני אישרו הצדדים את העובדות במלון בחו"ל, אלא שהאישה טענה כי הגיעה עם שני הגברתנים כדי שיהיו עדים ולא על מנת לאיים באלימות על בעלה.

אילוסטרציה (צילום: ariadna de raadt, Shutterstock)
הדיינים פסקו: "הסכם הגירושין יבוטל" | צילום: ariadna de raadt, Shutterstock

בפסק הדין ציינו שניים מהדיינים, הרב אוריאל והרב שלמה שפירא, כי "העובדה שההסכם הוא חד צדדי באופן קיצוני מוכיחה שהוא לא נעשה מרצון, למרות שהבעל ביקש מבית הדין לאשר את ההסכם שהוא חתום עליו". הדיין השלישי, הרב אברהם מייזליס, סבר בדעת מיעוט כי "לא ניתן לבטל את הסכם הגירושין שאושר וקיבל תוקף של פסק דין ולכן התביעה לביטול ההסכם נדחית".

לאור האמור ובשקלול דעת המיעוט פסק בית הדין הרבני בנתניה כי הסכם הגירושין יבוטל. עוד קבע בית הדין כי מעשה הגירושין עצמו ומתן הגט על ידי הבעל יישאר בתוקף והאישה נחשבת גרושה מרגע שניתן הגט לידה. הדיון ההלכתי-משפטי, הדגישו הדיינים, נסוב רק לגבי תוקפו של ההסכם הממוני.