כמה מפגינים באמת מגיעים לבלפור? בשלושת החודשים האחרונים, בכל מוצאי שבת ולפעמים גם בימים אחרים, מתאספים אלפי מגינים מול מעון ראש הממשלה בבלפור. הויכוח בין המשטרה למארגני המחאה בדבר כמות המשתתפים הפך גם הוא לויכוח פוליטי, כאשר כל צד מדווח על מספר שונה לגמרי של משתתפים. מחקר חדש שמסתמך בעיקר על נתוני ג'י-פי-אס בדק כמה מפגינים מגיעים בכל סוף שבוע לבלפור, מהיכן הם מגיעים - והאם המספרים תואמים את דיווחי המשטרה והמארגנים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

אז כמה אנשים באמת מגיעים להפגנות בכל שבוע באזור כיכר פריז, מול מעון ראש הממשלה בבלפור? השאלה הזאת נמצאת במרכזה של מחלוקת פוליטית רוויית אמוציות. ראש הממשלה נתניהו סבר בהתחלה שמספר המפגינים קטן ומנופח, ובהמשך טען שהמפגינים מנסים להתחמק ממעקב - ואף נמנעים מלהגיע עם הטלפון הנייד שלהם לשם כך.

המחקר החדש שבחן את מספר הנוכחים בהפגנות מאז שהחלה המחאה בבלפור, נערך על ידי החברה לייעוץ כלכלי צ'מנסקי בן שחר, בשיתוף מוביליטי אינסייט. המחקר מסתמך על נתוני ג'י-פי-אס ברשתות הסלולר, שמרכיבים תמונה שממנה ניתן להבין מהי כמות המשתתפים שנכחו בכל הפגנה והפגנה.

נתונים מספריים על ההפגנות בבלפור (צילום: N12)
כמה מפגינים באמת מגיעים לבלפור? | צילום: N12

"מקורות המידע במחקר, בסקירה הזאת מבוססים על מספר מקורות סטטיסטיים אנונימיים", הסביר  תמיר בן שחר, יועץ כלכלי בחברת צ'מנסקי בן שחר. "השכלול של כל המידעים האלה מאפשרים לנו לבצע הערכה על כמות האנשים שנמצאו באותה עת או לאורך זמן באזור".

בזמן שהמפגינים מתעקשים שלא כיבו את הניידים, וראש הממשלה טוען שכן - למחקר יש תשובות. הבדיקה מראה כמה אנשים הגיעו לאזור עם רכבם וגם אם כיבו את הנייד או השאירו אותו ברכב, ניתן לדעת אם הגיעו בשעות הערב למקום. מעבר, כמובן, לכמות תושבי השכונה הקבועים. "אנחנו מזהים אותם שם מכיוון שאנחנו עשינו אזור יותר גדול מהכיכר עצמה", המשיך בן שחר. "גם אם השארת את המכשיר ברכב - אנחנו זיהינו את ההימצאות שלך".

נתונים מספריים על ההפגנות בבלפור (צילום: N12)
מאילו ערים מגיעים המפגינים? | צילום: N12