השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה, שנכנס אמש (שבת) לבידוד, קיים דיון בהשתתפות מנכ"ל משרדו משה (צי'קו) אדרי, מ"מ המפכ"ל ניצב מוטי כהן וצמרת המשטרה – שבו הוצגה תוכנית נרחבת להגברת אכיפת תקנות הקורונה. לפי התוכנית – הנוכחות המשטרתית ברחבי הארץ תוגבר, ותתרכז באזורים ההומים והסגורים, כמו מסעדות, אולמות אירועים ואפילו – בקווי האוטובוסים העמוסים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

במסגרת התוכנית, המשטרה תקצה אלפי שוטרים ושוטרות לטובת המשימה, והם אף יזכו לתגבור של כוח אדם מהמטה הארצי בירושלים. אל צוותי המשטרה יתווספו פקחים, שבאמצעותם יוכלו לאכוף את הנחיות הריחוק והמסכות בעוצמה רבה יותר ובהיקף נרחב.

רכבת ישראל (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
אכיפת התקנות גם בתחבורה הציבורית | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

8 מפקדות משטרתיות הוקמו בכל המחוזות, ומהן יצאו הכוחות למוקדי התחלואה המשמעותיים, שבהם הנתונים מעידים שהנגיף מתפשט במהירות. כוח מיוחד, שמורכב בעיקרו משוטרי תנועה, יתמקד בביצוע פעולות אכיפה בתחבורה הציבורית – בדגש על קווים הומי אדם, במרחב העירוני והבינ-עירוני. פעולות אכיפה יבוצעו גם ברכבות ובצירים המרכזיים.

חיים ביבס: "הכשרנו פקחים, חודש אחרי הדיון - עדיין ממתינים לחוק"

ברקע הודעת המשטרה על העלאת מבצעי האכיפה, יו"ר השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות חיים ביבס תקף את הדרך בה מתנהלים משרדי הממשלה בימי המשבר. "הבירוקרטיה היא זו הפוגעת בבלימת הנגיף", אמר ביבס.

בחודש שעבר התקיים דיון נרחב, בהשתתפות בכירי אנשי השלטון המקומי, משרד ראש הממשלה ומשרדי הבריאות, הפנים וביטחון הפנים – בו דובר על חקיקת חוק שיורחב ויפעל גם על פקחי השלטון המקומי, שיוכלו לסייע באכיפה. "הכשרנו כ-800 פקחי קורונה, ועדיין ממשיכים להכשיר", סיפר ביבס. "המטרה שכל פקחי הרשויות המקומיות יהיו פקחי קורונה".

ראש העיר מודיעין חיים ביבס (צילום: החדשות‎)
"חודש אחרי הדיון על סמכויות הפקחים - עדיין מחכים לחוק בנושא". חיים ביבס | צילום: החדשות‎

"אנחנו ממתינים שמשרד המשפטים והמשרד לביטחון הפנים יעבירו את החוק עם סמכויות. גם אם החוק יעבור – הוא כרגע ללא סמכויות אכיפת המסכות, אלא רק של כללי 'התו הסגול'", הוסיף יו"ר השלטון המקומי. "לצערי הבירוקרטיה חוגגת ואנחנו חודש אחרי הדיון החשוב – ועדיין מחכים לחוק".