יופי נשי חדש-ישן: בימים בהם תרבות היופי הנשי נקבעת ברשתות החברתיות באמצעות טרנדים כאלו ואחרים, מסתבר שיש לא מעט נשים אמיצות בישראל שכבר ויתרו על צביעת השיערות הלבנות שהחלו לצוץ עם השנים. כיום, קיימות מספר קבוצות פייסבוק עם אלפי נשים בעלות שיער כסוף, כשאחת מהן הוקמה רק לאחרונה בתקופת הקורונה - "הסילבר סיסטרס".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

"שגרת הצבע הפכה משעבדת יותר ויותר", הסבירה מיטל גולן בת ה-40, עורכת דין במקצועה ומנהלת קהילת הפייסבוק 'סילבר סיסטרס'. "זה כל הזמן להיות בהיכון עם הכפפות והצבע וזה כל הזמן להתעסק בלתזמן את הצבע כדי שלא יראו את השורשים. גורמים לך להרגיש לא בנוח במצב הטבעי שלך ודי – לא יותר".

הנשים שהחליטו לא להיכנע לדפוסי החברה מספרות על התגובות סביבן בצל התהליך. "כשהתחלתי את התהליך, אמא שלי שאלה אותי בהתחלה מה נסגר איתך, למה את לא צובעת את השיער?' אמרו לי שזה לא אסטטי וזה לא יפה וזה גם מאוד מבגר", סיפרה מירב לוי בת ה-48, עורכת דין ומגשרת.  "התגובה הכי קיצונית שקיבלתי הייתה - מישהו אצלך נפטר?".

"נשים בחברה שלנו מצופות להישאר צעירות לנצח כמעט, כי הערך שלנו טמון בנעורים שלנו, ו'ביופי שלנו', את היופי שלנו אני אומרת במירכאות כי היופי מורכב ממה שהתרבות מכתיבה לנו", אמרה  שרה כהן שבוט, ראש התכנית ללימודי נשים ומגדר באוניברסיטת חיפה. "הרבה פעמים לא לצבוע את השיער הוא המעשה החתרני, אבל מה שחשוב הוא שיהיו לנו אופציות. לכן התפקיד של המפורסמות שלא צובעות הוא מאוד חשוב לניסיון להדגיש את הצורך הזה במגוון".

בעידן של היום, שבו רואים את העולם דרך הפילטרים באינסטגרם, שיער לבן הפך כמעט לאמירה פמיניסטית. לא לכל הנשים ישנה אג'נדה בוערת שמסתתרת מאחורי ההחלטה שלא לצבוע את השיער, חלקן פשוט מאוד אוהבות אותו בצורתו הטבעית – ומי אנחנו שנגיד להן אחרת?