אילת, עיר התיירות של ישראל סגרה את שעריה בפני הנופשים הישראלים בעקבות הסגר ואנחנו תיעדנו מה קרה שם יום קודם לכן. התנועה הייתה רק לכיוון אחד - בחזרה הביתה. לאילן בוסקילה יש 4 חנויות בטיילת, והוא סגר את כולן עד להודעה חדשה. גם באפריל פגשנו אותו, לפני ליל הסדר, כשגם אז כל חנויותיו היו סגורות כבר יותר מחודש.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אני אגיד לך את האמת, אפילו לא עשינו ניקיון לפסח. הכול נשאר אותו הדבר", סיפר בוסקילה בתסכול. "4 החודשים הכי טובים בשנה - השמנת שלנו - זה פסח, ראש השנה וסוכות. אם כבר לסגור אותנו, שלא יעשו מאיתנו צחוק - עוד הפעם לפתוח, לסגור, לפתוח, לסגור, אין לנו כוח לזה".

בקניון בשעות הצהריים עדיין היה עמוס בקונים שלא מוותרים על קניות אחרונות ותחושה של חופש. מנכ"ל אייס מול, בן חורן שטיינברג שיתף בחששותיו: "הסגר הזה למעשה ימוטט פה משפחות, פשוט ימוטט משפחות שהצליחו להרים קצת את הראש מעל המים".

תיירות בארץ בזמן הסגר (צילום: החדשות 12, החדשות12)
תיירות בארץ בזמן הסגר | צילום: החדשות 12, החדשות12

לא רחוק משם במלון קראון פלאזה גם כן סגרו. מנכ"לית המלון סוזנה אהריש שיתפה ברגע הסגירה: "האורחים האחרונים עזבו את המלון ממש בדקות האלה - ממלון הומה למלון שומם. העובדים כולם קיבלו מכתבי "חג שמח" עם מכתב שמוציא אותם לחל"ת".

גם הצימרים, למרות שהגישו בג"ץ, יישארו סגורים. אבל בבדיקה שערכנו לא נראה שקשה כל כך להזמין לילה בצימר. "הסגר הזה זה שטויות, כולם נוסעים וכולם חוזרים", אמר בעל צימר בשיחת טלפון עם אחד התחקירנים שלנו".

ובנמל התעופה, זוגות צעירים ומשפחות רבות נוסעים למדינות ירוקות. רוני שטסה עם משפחתה לכרתים תלמד מרחוק, מהאי: "החברים בארץ מקנאים, לא רוצים להישאר, רוצים גם לטוס, כי לא כיף בבית, אין מה לעשות".