כמו הרבה עסקים אחרים בישראל, המוסד המיתולוגי "הסנדוויץ' של איציק ורותי", סוגר את שעריו בעקבות משבר הקורונה. אחרי 63 שנים, דודי ושולי שחף, הבעלים של הדוכן התל אביבי, החליטו להקדים את הסגירה בשנה בגלל ההנחיות הקפדניות שפשוט מנעו מהם להשאיר את המקום שאליו נערו המונים פתוח.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"מה שהכריע זה המציאות שנכפתה עלינו. בכל מקרה חשבנו לעבוד עוד שנה, לא יותר, אבל לא ראינו אופק ולכן החלטנו לקבל את ההחלטה הזו כבר עכשיו", אמר דודי בריאיון ל"חמש" עם עמליה דואק. "סוג של פנסיה מוקדמת". שולי מצדה מספרת בכנות כי היא דווקא חוותה הקלה מסויימת בהחלטה לסגור את הדוכן: "זה היה כבר מאוד קשה לעמוד על הרגליים כל כך הרבה שנים. הרגליים פחות כואבות ולא צריך לקום באחת וחצי בלילה".

דודי ממשיך ומספר כי מרגע קבלת ההחלטה ולאורך הזמן, היו אנשים שניסו להניא אותם מההחלטה לסגור את המקום: "אומרים לנו 'אולי תמשכו עוד קצת, אולי מישהו אחר ייקח את זה', זה לא יהיה אותו דבר בכל מקרה, ככה בוודאי שלא". הזוג מספר שאנשים היו עם דמעות בעיניים כששמעו על סגירתו של המקום. דודי אמר שהאינטראקציה שהייתה להם עם אנשים לאורך כל השנים היא "לא דבר של מה בכך".

איציק ורותי סוגרים אחרי 63 שנים (צילום: החדשות 12, החדשות12)
צילום: החדשות 12, החדשות12
 כריך חצי חצי - סלט קישואים וסלט ביצים (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
כריך חצי חצי - סלט קישואים וסלט ביצים. איציק ורותי | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

הזוג הסביר שאחת הסיבות שהכריעה בתהליך קבלת ההחלטות הייתה הסיכון הגדול בעבודה בזמן הקורונה, זאת מאחר והשניים הם בני 70 ונמצאים בקבוצת הסיכון. "בכל זאת, אם הגענו עד הלום, אנחנו צריכים לקחת עכשיו את כל הסיכונים שבעצם אנחנו לא מחוייבים?".