"הכי כואב לי שאני לא יכולה לקנות מתנה לילד": שלומית וגיא, נשואים בפרק ב', הצליחו לשמר את התא המשפחתי החדש שבנו חרף קשיים רבים שחוו. גיא עלה לישראל עם שלושה ילדים ולשלומית יש ילד מנישואים קודמים - וביחד הם הקימו משפחה לתפארת, משפחה שמתפקדת ושלילדים בה לא היה חסר דבר. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בני הזוג עבדו שניהם במשרות מלאות. הם הצליחו להחזיק את הראש מעל המים, אבל לא הרשו לעצמם בילוי משפחתי או מותרות כאלו ואחרות. הם כן סיפקו לילדיהם כל מה שהיו צריכים. עד שהגיע נגיף הקורונה - ואיתו המשבר הכלכלי חסר התקדים. הוא פוטר והיא הוצאה לחל"ת - מה שהוביל למצב שלא הכירו מעולם. 

"אנחנו והילדים כל היום אוכלים פחמימות, כי זה הכי זול", משתפת שלומית על התקופה הקשה ביותר בחייה, "לא דגים, לא בשר לא פירות ולא ירקות". עד התפרצות נגיף הקורונה, היא עבדה כמנהלת אירועים בעמותה גדולה שנאלצה להוציא אותה לחל"ת כשנפסקה הפעילות. מאז היא בבית, מנסה לחשוב על דרכים מקוריות להניב עוד הכנסות. 

מהמצרכים שיש לה בבית, שלומית מכינה עוגות ומוכרת ברחוב לעוברים ושבים, אלא שזה עדיין לא מספיק. "נאלצנו להקפיא את המשכנתה ולפנות לעמותה שתעזור לנו עם מצרכים בסיסיים", היא משתפת בכאב. היא ובני משפחתה נתמכים בחודשים האחרונים על ידי עמותת סח"י (סיירת חסד ייחודית): "בחיים לא חשבתי שאני אצטרך עזרה, ועכשיו כשאני בצד השני זה לא נעים כל כך, אבל אני אעשה הכל בשביל הילדים. החלק הכי קשה זה שאני לא יכולה לקנות לילד מתנה ליום הולדת. הם מבינים, אבל פה אני מרגישה בדיכאון בגלל זה".

>> לסיוע לשלומית וגיא ומשפחות נוספות - היכנסו

"המענק זה כמו אקמול, מה שעוזר באמת זה חבילות הסיוע" 

בחודשיים האחרונים, גיא חזר לעבודתו כמנהל תחזוקה אך גם המשכורת שהוא מכניס לא עוזרת לצמצם את הפער שנוצר להם בחשבון, "אנחנו לא מצליחים להדביק ולהתקדם", מוסיפה שלומית, "כשמדברים על המענקים, זה אפילו לא כוסות רוח למת, זה אקמול לשבוע. זה לא מועיל, אבל כשאת מקבלת עזרה מעמותה שעוזרת לנו בטירוף - שם זה העזרה האמיתית. 500 השקלים האלה, שאני לא יכולה למשוך אותם ונבלעים במינוס. אבל כשמביאים לי סלים של אוכל לבית זה ממש כמו אור, שיש לי פירות וירקות". 

הנערים המתנדבים בעמותת סח"י (צילום: סח"י)
הנערים המתנדבים בעמותת סח"י | צילום: סח"י

"בני הנוער של סח"י עוזרים בשגרה לאלפי משפחות נזקקות, קשישים וניצולי שואה בפריפריה החברתית והגיאוגרפית בישראל", אומר מנכ"ל ארגון סח"י, אברהם חיון. "על ידי הנתינה, בשכונות הקשות ביותר, החיים של בני הנוער משתנים. עכשיו, בתקופת משבר הקורונה, הולכות ומתרבות הפניות שאנחנו מקבלים מהשטח, כי אנשים נוספים נכנסים למעגל של מחסור. אנחנו קוראים לכל מי שיכול ורוצה, להירתם למשימה החשובה הזו, ולהיות שותף לנתינה. אנחנו מאמינים שהדבר הכי גדול בעולם זה לעשות טוב למישהו אחר". 

רוצים ויכולים לסייע לשלומית וגיא ומשפחות אחרות שמצאו עצמן במצוקה כלכלית בעקבות הקורונה? כאן ב-mako, N12 ו-Jgive אנחנו מפנים את התרומות שלכם לעמותות הסיוע הגדולות. כי ביחד, נעבור גם את זה!