הקורונה הכלכלית הגיעה למחנה יהודה: אחרי 30 שנה ואחרי שנלחם כדי לפתוח בחזרה את שוק מחנה יהודה, משה פדידה נאלץ לסגור את הבאסטה שלו בגלל הלחצים הכלכליים שהגיעו בעקבות משבר הקורונה. התיירים מחו"ל לא מגיעים, הישראלים מרחבי הארץ לא מגיעים והתנועה בשוק נשארה דלילה ביותר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

פדידה מסביר כי הגיע למצב שבו ההוצאות עולות הרבה מעבר להכנסות שלו ופתיחת הבאסטה הפכה ללא כדאית. "זה תיירות הפנים והחוץ שלא הגיעו", הוא מספר. "אנחנו כבר חודשיים ללא עבודה. אין מה לחפש יותר בשוק, ההוצאות הן מעל ומעבר ליכולות שלך להכניס את ההכנסות ואין מה לחפש. בחודשיים האחרונים כל יום חמישי - השוק מת".

הכעס של פדידה הוא לא רק על המצב בפועל אלא על חוסר התמיכה מצד חברי הליכוד - המפלגה בה הוא תמך במשך שנים. "אני יכול למשוך עוד חודשיים שלושה בלי שכר כי אין לי אבטלה. אני הולך אל הלא נודע. אני לא יודע מה יהיה, יש פה איזה אטימות מוחלטת, שלושה סבבים הם היו פה, דודי אמסלם, מירי רגב, אבל היום טלפון אחד הם לא הרימו".

קורונה בישראל - שוק מחנה יהודה (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
קורונה בישראל - שוק מחנה יהודה | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90
שוק מחנה יהודה ביום שישי (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
מחנה יהודה ביום שישי | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

הבאסטיונרים של שוק מחנה יהודה עברו לא מעט בשנים האחרונות - ממלחמות שהשאירו את האזרחים בבית, דרך האינתיפאדות ועד מזג האוויר המושלג שפוקד את הבירה מדי כמה שנים. על אף ששרד תקופות קשות אחרות, פדידה מסביר כי ההחלטה לסגור את הבאסטה שלו לא הייתה פשוטה: "הייתה מחשבה לנסות לחכות שאולי המצב ישתפר. בשבוע שעבר ספרתי 20 באסטות שנסגרו. השבוע אמרו לי עוד כמה חברים שיש עוד ארבע חמש באסטות נוספות. אין לנו את האומץ אבל ברגע שאחד קם, השני קם והשלישי קם".

הוא ממשיך ואומר: "מי ששומע את שר האוצר שהיה גלוי ודיבר שהמצב הוא קשה, הם לא רוצים להגיד שיש מיתון. ראש הממשלה מספר סיפורים שהמשק חזר ל-70%, הוא יכול לספר את זה לילדים בגן, לא לי. אני נמצא בשוק מחנה יהודה כבר 35 שנה, עברתי מלחמות, אינתיפאדות, שלג אבל דבר כזה לא היה. זה כבר ארבעה חודשים, אחרי הזמן הזה חייבים לעשות הערכת מצב".