כמעט כל דבר בחיים שלנו דורש הכנה מוקדמת. לפני שאנחנו מוציאים רישיון – צריך ללמוד נהיגה, לפני שאנחנו מוציאים תעודת בגרות – צריך ללמוד למבחנים. אבל דווקא כשזה מגיע לגידול ילדים, יש המון מידע שמסתובב בעולם – ואנחנו לא תמיד יודעים לסנן מה מתוכו נכון, ומה סתם מיתוס. יצאנו לבדוק האם יש אמת מאחורי כל אותם המיתוסים הידועים לנו, ועד כמה הם נפוצים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

אם נבחן את המיתוסים השונים, נגלה שחלקם מתחילים עוד בשלבים שלפני הלידה. "כמעט בכל לילה הוא הולך לישון עם מוזיקה שקטה ונעימה", סיפרה לירז סולמנוב, שנמצאת בחודש התשיעי להריון והחליטה להשמיע מוזיקה לעובר לפני הלידה. "אנחנו רואים את ההבדלים בין סוגי המוזיקה, אם זו מוזיקה קצבית אז הוא זז יותר מאשר כשיש מוזיקה רגועה".

כולנו שמענו על כך שארוחת הבוקר היא הכי חשובה ביום ושאסור לפספס אותה, אבל מסתבר שבכל הנוגע לשעת הארוחה - לא מדובר בתורה מסיני. "אמנם ארוחת בוקר היא ארוחה חשובה, אבל צריך לאכול אותה כשאנחנו רעבים", הסבירה פרופסור רונית לובוצקי, מנהלת מחלקת ילדים בבית החולים איכילוב. "אם אתה קם בבוקר ואתה לא רעב, אין שום סיבה לאכול בכוח. אם אתה רעב שעתיים אחרי שקמת ואתה אוכל רק בבית הספר את הסנדוויצ'ים שקיבלת מההורים כארוחה – זה בסדר גמור".

ובזמן שיש הורים שמתווכחים עם ילדיהם בנוגע לארוחת הבוקר, יש מי שמעדיפים לתת לילדים כל מה שהם רוצים. "המיתוס הכי גדול ומזיק בחינוך זה לחשוב שאם לילד יש ילדות מאושרת אז יהיו לו חיים מאושרים", אמרה ד"ר אנבלה שקד, מדריכת הורים בכירה במכון אדלר. "האמת היא שהילדות היא המכינה לחיים האמיתיים שבה צריך להכין את הילדים להתמודד עם הקשיים והבעיות שיתמודדו להם בדרך".

קשה להסביר כיצד נוצרים מיתוסים, ויותר קשה להסביר מדוע אנשים מאמינים בהם. הרבה מהדברים שבהם אנחנו מאמינים אינם מסתמכים בהכרח על עובדות, ועשויים להשפיע על האופן שבו נגדל את ילדינו. אולי כדאי אם כך שבפעם הבאה שאיזו גברת ברחוב תגיד לנו שאסור להושיב את הילד בגיל כל כך צעיר - נבדוק את זה בעצמנו לפני שנתחיל להאמין בזה.