חולה קורונה הציג אישור רפואי לעבור דירה - הרופא הסביר: "הוא איים עליי, פחדתי"
החולה נתפס מחוץ לביתו באזור בית שמש • גורמי האכיפה הופתעו כשהציג להם אישור מרופא לעבור "למגורים קבועים" בבת ים ואילצו אותו לשוב לבידוד עד שיציג אישור כי הבריא • לאחר שיצר קשר עם משרד הבריאות והציג גם אישור כזה, פנו גורמים לרופא שהסביר את מעשיו: "הוא צעק עליי"


חולה קורונה מאומת בן 36 ממרכז הארץ נתפס אתמול (שלישי) מחוץ לביתו באזור בית שמש, כשבכוונתו לעבור דירה לאזור בת ים. לגורמי האכיפה שקיבלו את התלונה ויצרו עמו קשר הוא אמר שהוא אכן חולה אך כי הוא קיבל אישור רפואי לעבור דירה חרף זאת.
לתדהמתם של גורמי האכיפה, החולה אכן הציג בפניהם אישור של רופא מקופת החולים מאוחדת, שבו כתוב: "הנני מאשר שהנ"ל וכל המשפחה סובלים ממחלת קורונה ועוברים דירה למגורים הקבועים שלהם".
גורמי האכיפה המופתעים הסבירו לו שהאישור אינו בתוקף, וכי הוא חייב להיכנס לביתו עד שיקבל אישור שהבריא מהנגיף. אלא ששעה לאחר מכן, החולה המאומת יצר קשר עם משרד הבריאות ואמר שהוא הספיק להבריא ואף שלח להם צילום של אישור הבראה החתום על ידי אותו הרופא. "הנני מאשר שהנ"ל חלה בנגיף הקורונה ללא תסמינים והיה בבידוד 10 ימים", כתב הרופא. "הנ"ל עכשיו יכול לצאת מבידוד".

הבעיה היא שאותו חולה אובחן רק לפני 5 ימים ולא 10 ימים. גורמי האכיפה יצרו קשר עם הרופא ושאלו אותו לפשר העניין. הרופא בשלב זה טען שהחולה צעק ואיים עליו עד שנאלץ לעשות כדבריו. "פשוט פחדתי", אמר לגורמי האכיפה. בסופו של דבר אותו חולה דחה את מעבר הדירה ושב לבידוד.