הרשויות החרדיות ברחבי הארץ הודיעו הבוקר (ראשון) כי הן אינן מתכוונת לשתף פעולה עם הטלת סגר עליהן, כל עוד החלטת הממשלה לא תשתנה. ברשויות החרדיות, ובפרט בבני ברק ובאלעד, טוענים כי התנגדותן לסגר מגיעה בעקבות חוסר שיתוף פעולה מצד הממשלה. לפיהן - לא מתקיים עמן שיח ולא ניתנים נימוקים להחלטה על סגר המגובים בנתונים. עם זאת, מבהירים באותן רשויות כי ימשיכו לעשות הכול כדי לשמור על בריאות התושבים כמו שנעשה עד עכשיו.    

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

יתר על כן, באותן הרשויות מנסחים בשעה זו מכתב לראש הממשלה נתניהו ובו מצהירים שלא ישתפו פעולה עם משרדי הממשלה, שלטענתן מתעלמים מהם ולא מקיימים איתם שיח. בערים החרדיות אומרים כי ימשיכו לנהל את מרכזי השליטה בערים בעצמם. אם לא תשתנה החלטת הממשלה, הם ימשיכו להפעיל את מרכז השליטה בערים ולסייע לתושבים לשמור על בריאותם, אך לא ישתפו פעולה עם הממשלה ומשרד הבריאות בהטלת הסגר. 

ב-5 ערים הוחלט כבר באופן סופי להטיל סגר החל ממחר: בני ברק, אלעד, טירה, כפר קאסם ואום אל-פחם. כעת מתקיים דיון בנוגע להטלת סגר על ערים נוספות. הזעם ברשויות החרדיות מגיע בין השאר בעקבות שימוע שנעשה להן אתמול בערב בשיחת זום, והתקיים ללא תיאום ובהפתעה מוחלטת, לדבריהן.

בעקבות הדברים, התרחש עימות בין ממונה הקורונה בחברה החרדית האלוף במיל' רוני נומה, לבין ראש עיריית בני ברק אברהם רובינשטיין. האחרון טען כי לא מקובל עליו שאותה שיחת זום תהווה שימוע בפועל. "לא עושים ככה שימוע, שימוע עושים בצורה פיזית עם ייצוג משפטי", אמר, "זה לא מקובל ולא רציני". לאחר מכן, ראש העיר עזב את השיחה. 

בשיחה עם N12 אמר ראש עיריית אלעד, ישראל פרוש, על התנהלות רשויות המדינה: "לא ידברו איתנו ויעשו איתנו מה שרוצים בלי שנדע מה קורה. אנחנו לא נגד אף אחד, אם הרשויות יודעות לדבר בלי העירייה, ובלי אף אחד, אז שימשיכו כך. אנחנו לא הולכים לריב, שהם יתמודדו מול התושבים הם יודעים לעשות את זה טוב יותר, כנראה. נחכה לראות מה קורה בעקבות הסגר". כשנשאל אם הממשלה תצטרך להתמודד עם התושבים לבד, במידה ולא תשתף פעולה עם העיריות - הוא השיב בחיוב. 

בני ברק בזמן ההסגר (צילום: מתניה טאוסיג, האגף להסברה משרד הבריאות)
בני ברק בזמן ההסגר הקודם | צילום: מתניה טאוסיג, האגף להסברה משרד הבריאות
הסגר בני ברק קורונה שוטרים (צילום: גילי יערי פלאש 90, פלאש/90 )
הסגר בני ברק קורונה שוטרים | צילום: גילי יערי פלאש 90, פלאש/90

מנגד, בערים אום אל-פחם וכפר קאסם הביעו נכונות לציית להטלת הסגר הצפוי. בשיחה הבוקר של גורמים רשמיים בכפר קאסם עם N12, הודיעו שהתקבלה החלטת מועצה לשתף פעולה ולבצע הערכות מתאימה לקראת מחר. עוד אמרו בכפר קאסם כי הם משתפים פעולה עם הפרויקטור גמזו וצוותו בשבועות האחרונים על מנת להפחית את התחלואה ומתכוונים להמשיך לשתף פעולה איתם. 

מספר חולי הקורונה המאומתים בישראל הגיע ל-129,173 בני אדם, מתוכם כ-26 אלף הם חולים פעילים. 132 מהם במצב בינוני ו-434 במצב קשה. מספר המאושפזים בבתי החולים נותר יציב, עם 877 מטופלים ברחבי הארץ. מספר הנפטרים מהנגיף בישראל מאז שפרצה המגפה הוא 1,007, ללא מתים ביממה האחרונה.