N12
פרסומת

עצומה לסגירת תא חד"ש באוניברסיטה העברית: "חיילים מסתובבים בתחושת פחד"

חברי תא "אם תרצו" דורשים מהאוניברסיטה העברית לסגור את התא שפרסם סרטון הקורא להיאבק בחיילי צה"ל באוניברסיטה. לטענתם "במקום לגמגם על חופש ביטוי" יש להחזיר את תחושת הביטחון לחיילים בקמפוס

ענבר טויזר
פורסם:
חיילת באוניברסיטה העברית
חיילת באוניברסיטה העברית | צילום: תא חד"ש
הקישור הועתק

סערת הסרטון נגד חיילי צה"ל ממשיכה: מאות סטודנטים באוניברסיטה העברית בירושלים חתמו היום (שלישי) על עצומה הקוראת לראשי המוסד האקדמי לסגור את תא חד"ש, שהפיץ אתמול סרטון הקורא להיאבק בחיילים באוניברסיטה. "די לגמגם נגד הסתה - סגרו את תא חד"ש לאלתר", נכתב שם.

חברי תא הסטודנטים "אם תרצו" הם שיזמו את העצומה, שפורסמה תחת הכותרת "מחזירים את הביטחון לחיילים בקמפוס". לטענתם מאות החתימות התקבלו בתוך שעות בודדות.

בפוסט בעמוד הפייסבוק שלהם הסבירו חברי "אם תרצו" כי "לאחר שפעילי חד"ש פירסמו את הסרטון, קיבלנו פניות רבות מחיילים הלומדים כסטודנטים מן המניין באוניברסיטה העברית על התחושות שלהם. הם מסתובבים ברחבי האוניברסיטה העברית עם תחושת רדיפות, פחד, ומרגישים שפגעו להם בתחושת הביטחון בקמפוס".

לפוסט צורף מכתב של אחד הסטודנטים באוניברסיטה, משרת מילואים פעיל שמגיע ללימודים לעיתים לבוש מדים:

"טוב יעשו ראשי האוניברסיטה אם במקום לגמגם על חופש ביטוי יקחו אחריות לביטחון החיילים שלומדים אצלם ויתחילו לטפל בפעילי חד"ש המסיתים במלוא חומרת הדין", נכתב בעצומה. "אנו דורשים מהנהלת האוניברסיטה העברית לסגור את פעילות תא חד"ש לאלתר".

אתמול, לאחר שפורסם הסרטון, פנו חברי תא לביא של הליכוד להנהלת האוניברסיטה ודרשו להפעיל סנקציות על המפרסמים. בנוסף פתחו חברי התא תלונה במשטרה. מהאוניברסיטה נמסר בתגובה כי "האוניברסיטה העברית מאפשרת חופש ביטוי למגוון דעות והשקפות, ובלבד שאין מדובר בפעילות המהווה עבירה על החוק".

פרסומת

האוניברסיטה הבהירה כי ישנם שקרים בסרטון והוסיפה - "ככל שמישהו סבור שיש בסרטון זה או בחלקיו ביטוי להסתה או לעבירה על חוקי המדינה, עליו לפנות לגורמים הרלוונטיים האמונים על אכיפת החוק". לבסוף הדגישה ההנהלה כי "הסרטון אינו מייצג את עמדת האוניברסיטה העברית והנהלתה, אלא אך ורק את עמדת תא חד"ש".