ברקע המשך העלייה במספרי החולים בישראל בתקופה האחרונה, נראה כי צפויים שינויים והתפתחויות בקרוב מאוד. הביקורת נגד המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו וראש מערך בריאות הציבור פרופ' סיגל סדצקי – עשויה להבשיל להעברתם מתפקידם. במקביל, ראש הממשלה יכנס ביום ראשון דיון חירום בשל המצב התחלואה המחמיר, ויציג בו את תוכניתו למאבק בהתפשטות המגפה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הביקורת נגד גרוטו וסדצקי: מקבלים החלטות על סמך תחושות בטן

בתקופה האחרונה, ביקורת רבה וחריפה נשמעת כלפי בכירי משרד הבריאות, פרופ' גרוטו ופרופ' סדצקי, על התנהלותם בימי המשבר הבריאותי. בין הטענות כלפיהם היא שהם חסרים כישורים ניהוליים ומקבלים החלטות על פי תחושות בטן ואינטואציות, ולא על סמך מדדים ברורים ומובהקים.

כעת נראה כי לשר הבריאות יולי אדלשטיין לא תהיה ברירה אלא למצוא אנשים אחרים לתפקידים בכירים אלה במשרדו. כלומר – להעביר את השניים מתפקידם.

אין כוונה לחזור למדיניות סגר

ראש הממשלה בנימין נתניהו מודאג מאוד בימים האחרונים משיעורי ההידבקות הגבוהים. בשל כך, הוא יכנס ביום ראשון דיון חירום בהול, בהשתתפות מנכ"לי משרדי הממשלה ובכירים נוספים מגורמי האכיפה, השיטור והמשפט. זאת, כדי לגבש את שורת הצעדים להמשך המאבק בנגיף. הוא צפוי להציג מתווה רחב, שכולל מספר שלבים.

הצהרת ראש הממשלה נתניהו  (צילום: לע"מ)
יכנס ישיבת חירום בה יציג את תוכניתו למאבק בהתפשטות. נתניהו | צילום: לע"מ

נתניהו לא מתכוון, בשלב זה, לחזור למדיניות של סגר כללי. הוא מתכוון בתחילה להגביר משמעותית את אכיפת ההנחיות – בדגש על נושא המסכה, אותה הוא מכנה "מיני סגר". בנוסף, הוא רוצה להגביר את מערך הבדיקות והאיתור המהיר של החולים – במטרה לצמצם את שרשראות ההדבקה. היום דווח שגוייסו 300 איש נוספים למערך בריאות הציבור במשרד הבריאות, כסנונית ראשונה לתגבור הבדיקות.

בהמשך, אם יהיה בכך צורך, ראש הממשלה צפוי לדרוש את החזרת אמצעי המעקב הדיגיטליים. בשלב זה, כאמור, אין כוונה להחזיר את אזרחי ישראל לסגר מוחלט, כפי שהיה בתחילת התפשטות המחלה ברחבי הארץ.