N12
פרסומת

דירות לחרדים בלבד - תושבים מבניין בחריש התבקשו לעזוב לאחר שהשכנים התלוננו

הדיירים קיבלו בתחילת השבוע שיחת טלפון מבעלי הדירות שלהם, ובֿה התבקשו לפנות את הדירות. השיחה הגיעה לאחר שהשכנים התלוננו וטענו שהבניין מיועד לציבור החרדי בלבד, ולכן יש לפנות את הדיירים מבתיהם. אחת מבעלות הדירה אמרה כי היא אכן התחייבה בעת הרכישה להשכיר לחרדים בלבד

מיכל פעילן
פורסם:
הקישור הועתק

עוד לפני שחריש הוקמה, כבר התעוררה הסערה על צביונה. העיר שווקה תחילה לציבור החרדי, אך לאחר התנגדות ציבורית ודיון בשאלה האם לגיטימי לייעד אותה לציבור אחד, הוחלט לפתוח אותה לאוכלוסייה הכללית. דיירים בבניין בעיר התבקשו לעזוב את דירותיהם כי השכנים דרשו מבעלי הדירות לפנות את מי שאינו חרדי.

מ', דיירת בבניין בחריש מספרת לחדשות 12 על הדברים שאמרה לה בעלת הדירה בטלפון - אתם צריכים להתפנות כי אתם לא שומרי תורה ומצוות. הטלפון של בעלת הדירה הגיע בעקבות מכתב שנמצא בכניסה לבניין ובתוכו המסר הזה: "בתקופה הקרובה אנו מתכוונים לפתוח בהליכים משפטיים נגד בעלי דירות שהפרו את הסכם השיתוף והשכירו לאנשים שאינם שומרי תורה ומצוות".

מאחת מבעלות הדירה נמסר כי ההחלטה אינה נתונה לשיקול דעתה. כשרכשה את הדירה בקבוצת רכישה, התחייבו הקונים בחוזה שהדירות יושכרו לחרדים בלבד ומי שינהג אחרת ייענש. וכן, במכתב מהבניין נכתב שכך החוק מחייב: "במתחם א' תבעו רוכש שהפר את הסכם השיתוף ובית הדין פסק שעליו לפנות את השוכרים מיד".