מדינת ישראל חשופה לאיומים מבחוץ כדבר שבשגרה, אך לא בכל יום אנחנו שומעים על מתקפה של מדינה חיצונית שבוחרת לתקוף את תשתיות המים שלנו. לאחר שמתקפת הסייבר האירנית בחודש שעבר לא עברה בהצלחה יתרה, בחרנו לבדוק את מערך ההגנה על אחד מהמשאבים היקרים ביותר בישראל – המים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"בחדר בקרה בכל רגע אנחנו מסתכלים על הדגיגים ועל המצב שלהם, האם הם שוחים מהר, האם הם שוחים לאט, כל שינוי בתנועה של הדגים יעיד על שינוי באיכות המים", סיפרה אורטל שלפמן, מהנדסת מים בחברת מקורות. "הדגיגים היותר קטנים יותר רגישים, ומגיבים מהר יותר לשינוי באיכות המים. הדגיגים היותר גדולים מגיבים להשפעה המצטברת של השינוי באיכות המים".

כאמור, בחודש שעבר דווח שאירן ביצעה מתקפת סייבר על חלק מתשתיות המים של מדינת ישראל, זאת מתוך ניסיון לשבש את פעילותם. מסתבר שגם באירן הבינו ככל הנראה שלפגיעה באספקת המים יכולה להיות השפעה הרסנית על ישראל - ואפילו יותר מזו של מתקפת טילים.

"בהחלט יש שינוי במגמות התקיפה ובעוצמות התקיפה של היריבים שלנו", סיפר דני לקר, ראש אגף ביטחון, בטיחות וסייבר ברשות המים. "יחד עם זה, אף תושב במדינת ישראל לא הרגיש תקלה באספקת המים או סילוק הביוב. בתקופה האחרונה האיום הזה הולך ומתגבר, אנחנו עובדים יחד עם מערך הסייבר הלאומי, מגדירים את הסיכונים ולומדים כיצד להתמודד איתם".

"בתקופה האחרונה האיום הזה הולך ומתגבר, אנחנו עובדים יחד עם מערך הסייבר הלאומי, מגדירים את הסיכונים ולומדים כיצד להתמודד איתם", הוסיף לקר. "מים זה המשאב הכי חשוב שיש לנו, זה משאב שהוא רגיש ואסטרטגי, ולכן אנחנו עושים כל שביכולתנו ומפעילים מגוון של אמצעים כדי לשמור על המים ולהביא אותם בבטחה לכלל הבתים בישראל".