מה עושים צוותי החינוך שעובדים עם ילדים חירשים בזמן הקורונה? למצוקה הזו, מתברר, לא התקבל מענה של ממש מצד המדינה. אנשי החינוך קיבלו מסכות "רגילות" שמקשות על התקשורת עם הילדים החירשים וכבדי השמיעה, אך לתוך ה"וואקום" שנוצר נכנסו אנשים טובים שנרתמו לפתרון המשבר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הפעילה החברתית שירלי פינטו וארגון "עם אחד" יזמו רכישה ותרומה של מסכות ראש שקופות עבור ציבור החירשים וכבדי השמיעה - וגם אנשי החינוך שעובדים עם ילדים שקוראים שפתיים. פינטו, חירשת דוברת שפת הסימנים שהתמודדה ברשימת ימינה לכנסת, העלתה סרטון לפייסבוק וקראה לכבדי שמיעה לפנות אליה לקבלת מסכות שנתרמו על ידי "עם אחד".

נכון להיום (שישי) התקבלו יותר מ-600 בקשות למסכות שקופות והמספר ממשיך לעלות. בארגון נערכים לחלוקת אלפי מסכות נוספות ומדגישים כי מסכות הראש קיבלו אישור תו תקן של משרד הבריאות: "מי שנרשם יוכל לקבל מסכת ראש שקופה ללא עלות".

צוות חינוכי אחד כתב להם, לדוגמה: "אשמח לעזרתך עם 30 מסכות נגישות להורים ולצוות שלי. אנחנו מתארים שהעומס הוא גדול, כך שכל כמות תוכל לעזור לנו ואז נחלק קודם כל להורים שזקוקים".

"עד תקופת הקורונה היה בסדר ואנשים הסתדרו", הסבירה פינטו בשיחה עם N12. "ברגע שיצאה ההנחיה לחבוש מסכות במרחב הציבורי זה יצר עבורנו חסם מאוד גדול, בקריאת שפתיים. יש בישראל יותר מחצי מיליון חירשים וכבדי שמיעה".

עוד אמרה: "אני פונה לכולם להיות רגישים יותר לקחת כמה צעדים אחורה ולדבר בלי מסכה, או להשתמש במסכות שקופות. הבדידות בתקופת הקורונה קשה יותר כשבמרחב הציבורי התקשורת נחסמת".

ארגון "עם אחד – מרכז עזרה וסיוע" הוקם על-ידי קבוצת מתנדבים מתוך מטרה לסייע בכל מצוקה, בכל רגע, בקרב כל שדרות החברה הישראלית. פינטו פנתה אליהם לאחר שזיהתה את הנצורך אצל כבדי שמיעה בצל הקורונה.