חולה קורונה בן 63 מת היום (רביעי) בבית החולים סורוקה בבאר שבע. מבית החולים נמסר כי הוא סבל ממחלות רקע. בכך עלה מספר המתים בישראל מהנגיף ל-73. מוקדם יותר העדכן משרד הבריאות את מניין החולים המאומתים שעומד לפי שעה על 9,404 בני אדם. 147 מהחולים מאושפזים בבתי החולים במצב קשה, בהם 122 מונשמים. מצבם של 199 חולים מוגדר בינוני והיתר קל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בצהריים הלכה לעולמה חולה בת 90 בבית החולים שערי צדק, גם היא סבלה ממחלות רקע קשות. במהלך הלילה נפטרו שישה חולים שסבלו ממחלות רקע ואושפזו בבתי החולים. בביה"ח איכילוב נפטרו גבר בן 75 וגבר בן 77 שסבלו ממחלות רקע. ברמב"ם מתה מהנגיף תושבת הקריות בת 67 שהייתה מונשמת מספר ימים. בעלה מאושפז בבית חולים אחר. בביה"ח סורוקה נפטרו גבר בן 96 וגבר בן 97, שניהם דיירי בית האבות "משען" בבאר שבע.

פינוי חולה עם חשד לקורונה לבי"ח שערי צדק (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

אמש נפטרו שישה חולי קורונה, בהם גבר בן 37 עם מחלות רקע קשות שהיה מאושפז כשבוע בבית החולים השרון. מדובר באדם הצעיר ביותר שמת מהנגיף עד כה בישראל. מוקדם יותר התקבלה הודעה על מותו של אדם נוסף - בן 90 שהועבר במצב קשה ממוסד גריאטרי לבית החולים וולפסון שבחולון. שעות ספורות קודם לכן מת בבית חולים השרון קשיש בן 80 שנדבק בקורונה. הוא סבל ממחלות רקע ובמשך כמה שבועות אושפז, מורדם ומונשם, במחלקה הייעודית לחולי קורונה שהוקמה במקום.

במקביל, חלה הידרדרות במצבו של חולה קורונה בן 29 שאושפז בבית החולים אסותא אשדוד. החולה לא חש בטוב במשך יותר משבוע ואז אושפז. כעת הוא מונשם, מורדם ומגיב היטב לטיפול. מבית החולים נמסר כי הם מנועים מלהגיב ללא הסכמת המשפחה.

קורונה (צילום: רויטרס_)
קורונה, וירוס, חולים, חולה, בידוד, הדבקות, חיטוי | צילום: רויטרס_

אחרי זעקת הקשישים: בדיקות קורונה בבתי אבות שהייתה בהם תחלואה

ברקע הקריאה להרחבת מספר הבדיקות בבתי האבות, משרד הבריאות הודיע אמש שיבצע בדיקות לקשישים ללא תסמינים שגרים או עובדים בבתי אבות ובתי חולים בהן שנתגלתה בהם תחלואה בקורונה, בדגש על אוכלוסיות שנמצאות בסיכון למחלה קשה. מדובר במבצע בהשתתפות משרד הבריאות, משרד הביטחון, צה"ל, מד"א והמוסד.

לפני מספר ימים החליט משרד הבריאות להרחיב את הבדיקות המבוצעות לחולים ולאנשי צוות רפואי במרכזים הגריאטריים. זאת באופן שמטופלים או דיירים או אנשי צוות רפואי המגלים תסמיני חום, תסמינים נשימתיים, שיעול או קושי בנשימה, גם אם לא היה מגע של חולה, ייבדקו לנגיף קורונה.