הזעם והמחאה בעקבות המגבלות החדשות-ישנות: הענפים שצפויים להיפגע מהחלטת קבינט הקורונה  שהתקבלו מוקדם יותר היום (שני), מגיבים בחריפות לכוונה להגביל פעם נוספת את ההתקהלויות ואת האירועים. "זאת בשורה איומה ולא מתחשבת", נמסר מארגון שח"ם, ארגון השחקנים בישראל. בעלי האולמות וגני האירועים דורשים: "החלטה מיידית על פיצוי בענף".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

זמן קצר לאחר פרסום ההגבלות החדשות נודע לחדשות 12 כי אולמות התרבות שכבר קיבלו עד היום אישור להציג מול קהל של יותר מ-250 איש, יוחרגו מהחלטת הקבינט היום ויוכלו להמשיך להציג מול קהל גדול יותר.

בין המקומות שקיבלו את האישור: התיאטרון הלאומי הבימה, התיאטרון הקאמרי, מועדוני זאפה, מועדון הבארבי בתל אביב, תיאטרון החאן בירושלים, תיאטרון בית ליסין, תיאטרון באר שבע, היכל התרבות בתל אביב, היכל התיאטרון בקריית מוצקין, היכל התרבות ברחובות, היכל אומנויות הבמה בהרצליה, תיאטרון חיפה, מועדון צוותא המשכן לאומנויות הבמה באר שבע, תיאטרון ירושלים ובית ההופעות "פשא" בחולון.

"ההחלטה התקבלה עוד לפני שבאמת ניתן ניסיון לפתוח את אולמות התרבות, ועוד לפני שהיה ולו מקרה אחד של הדבקה באולמות התרבות", נמסר קודם לכן משח"ם. "הדבר מהווה מכת מוות ואובדן פרנסה (שוב) של מאות אלפי עובדים".

מחאת האומנים בכיכר רבין (צילום: N12)
מחאת האומנים בכיכר רבין | צילום: N12
הגבלת התקהלויות
המגבלות עליהם החליטו השרים בקבינט הקורונה

גם מנכ"ל תיאטרון הקאמרי, רן גואטה, הגיב בעצב להחלטה אך הוסיף שהבריאות נמצאת מעל הכל. "כל כך הרבה מאמצים נעשים מכל כך הרבה גורמים להניע את תחום התרבות. תאטרון הקאמרי מוכן לפתיחה ב-5.7, עדיין קיימת האפשרות לקבלת היתר לעד 500 צופים. התאטרון בהחלט יכול להיות מקום בטוח כאשר נקפיד על כל הכללים, הגעת הקהל בשעות מתוזמנות, עטיית מסכות לאורך כל ההצגה, ללא התקהלויות ויציאה מדורגת מהאולם".

ההצגה הראשונה לאחר הקורונה (צילום: N12)
ההצגה הראשונה שנערכה לאחר שהוסרו ההגבלות | צילום: N12

"עכשיו הרבה תלוי בנו ונעשה הכל על מנת להחזיר את היצירה והתרבות לחיים", סיכם גואטה. מנכ"ל תיאטרון באר שבע מסר בתגובה להחלטה: "אנחנו חוזרים לבמה ב-1 ביולי, נלמד לעבוד עם הקורונה. אנחנו לא מתכוונים לעצור".

מקבוצת זאפה, שקיבלה אישור להכניס יותר מ-250 איש, נמסר: "זאפה תמשיך לקיים את המופעים השונים במועדוני הזאפה ברחבי הארץ, זאת תחת הנחיות קפדניות לשמירת בריאות הקהל ועל פי התו הסגול. אנו מחזקים את תעשיית התרבות על כל גווניה בימים קשים אלו ומאמינים כי חייבים להמשיך ולספק לקהל הרחב תרבות ומוזיקה ישראלית במיטבה על מנת לדאוג להזרמת חמצן לתעשיית התרבות הישראלית ובראשם לאותם אלפי העובדים המסורים הפועלים במאחורי הקלעים ואלה שגורמים לתעשיית התרבות להתחיל להניע את גלגלי היצירה מחדש".

"מכת מוות על ענף האירועים הגוסס" 

איגוד בעלי האולמות וגני האירועים הגיבו בחריפות להחלטה, שמגיעה בדיוק בשיאה של עונת החתונות. "החלטת ועדת הקורונה היא הנחתה של מכת מוות על ענף האירועים שגסס במשך חודשים", מסרו. "לצערנו אנו מגלים שוב שקולם של 200 אלף מובטלים לא נשמע. הגיע הזמן להבין- אסור לחסל את הכלכלה".

אולם אירועים ריק (צילום:  IVASHstudio, shutterstock)
בעלי אולמות האירועים זועמים על המגבלות | צילום: IVASHstudio, shutterstock

"כל המדדים מראים שאין שום עליה במצב המונשמים", הוסיפו. "הקורונה כאן והיא עובדה ברורה והגיע הזמן וצריך ללמוד לחיות לצידה באחריות מבלי לחסל ענפים שלמים. ההחלטה לצמצם את מספר המשתתפים לא אפשרית מבחינה כלכלית ומשמעותה עצירת הפעילות של הענף והשארת 200 אלף אנשים בבתים".

קבינט הקורונה החליט גם על מעבר למבחנים מקוונים בהשכלה הגבוהה "למעט מקרים שיסוכמו בין משרד הבריאות והמל"ג" - כך לפי נוסח ההחלטה. באוניברסיטת תל אביב הודיעו לסגל ולסטודנטים: "האוניברסיטה תמשיך לפעול על פי מתווה הבחינות הקיים שהופץ לכם". סגן הרקטור, פרופ' אייל זיסר, הודיע כי באוניברסיטה פועלים לאשר את המתווה מול מל"ג.

יעל אודם השתתפה בהכנת הידיעה.