משרד הבריאות שלח אתמול (שני) לבתי החולים מכתב ובו נהלים חדשים בכל הנוגע לטיפול במחלימים ממחלת הקורונה. בין ההנחיות: מי שהחלים מקורונה ונחשף שוב לחולה בנגיף, בין אם בארץ ובין אם בחו"ל – לא יחוייב בבידוד. בתוך כך, מכתב שנחשף בפני N12  מצביע על כך שהוקם מאגר מידע לשמירת פרטיהם של המחלימים מהנגיף.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בתחילת המכתב שממוען למנהלי בתי החולים, מד"א וגורמי רפואה נוספים, משרד הבריאות מציינים כי למרות שעל פי ארגון הבריאות העולמי אין הוכחות לכך שאנשים שהחלימו מקורונה פיתחו נוגדנים ומוגנים מהדבקה חוזרת - "ההנחה המקצועית המקובלת בעולם נכון להיום היא כי בדומה לידוע ממחלות נגיפיות אחרות, קיום נוגדנים מהווה הגנה מפני הדבקה חוזרת". לכן, בניגוד ליתר האוכלוסיה: "מחלים מ-19-COVID לא יחוייב בבידוד במידה ונחשף לחולה 19-COVID אחר, בארץ או בחו"ל". 

סיגל סדצקי (צילום: החדשות 12, החדשות12)
פרופ' סיגל סדצקי לקופות החולים: העבירו לנו את פרטי המטופלים | צילום: החדשות 12, החדשות12

יחד עם זאת, במשרד הבריאות מציינים כי מי שהחלים מקורונה מחויב גם הוא להנחיות שהוטלו על כלל הציבור: חבישת מסכה במרחב הציבורי, שמירה על מרחק של 2 מטרים מאנשים שסביבו ולהימנע ממגע עם חולים בנגיף שנמצאים בבידוד ביתי.

במקביל, הוקם מאגר מידע שישמור את פרטיהם של המחלימים מהנגיף. במסמך רשמי שנחשף בפני N12 מבקשת פרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ממנהלי בתי החולים וקופות החולים בישראל, להעביר למשרד הבריאות את פרטים של המטופלים שלהם, שהחלימו מווירוס הקורונה. כך, למעשה, מדינת ישראל מקימה מאגר מידע לאומי של מחלימי קורונה, שהשתתפות בו - כמו גם המעקב של השב"כ אחרי הטלפונים שלנו - לא יהיה נתון לבחירתנו.