מספר הנדבקים בנגיף הקורונה בישראל עודכן לאחר טעות בנתונים: על פי נתוני משרד הבריאות שהתקבלו היום (שבת), מספר החולים בארץ עומד על 10,525 - עלייה של 117 חולים מאז העדכון האחרון אמש. 180 מהחולים במצב קשה, מתוכם 132 מונשמים. מצבם של 153 מוגדר בינוני והיתר - 8,838 - קל. מספר החולים שהחלימו ושוחררו מתחילת ההתפרצות בישראל - 1,258. הנתונים עודכנו לאחר טעות שתוקנה על ידי משרד הבריאות. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

פילוח הנתונים לפי יישובים בישראל, מעלה שבירושלים ובבני ברק יש הכי הרבה נדבקים בנגיף: בבירה יש 1,821 חולים ובבני ברק 1,761. תל אביב נמצאת במקום השלישי במספר הנדבקים בקורונה, אך בפער משמעותי מהשתיים האחרות – בשטחה ישנם 444 חולים מאומתים. באלעד, שקפצה אתמול למקום הרביעי בארץ, ישנם 233 חולים ובאשקלון – 225. 

אישה בת 91 שהייתה מאושפזת מזה מספר שבועות מתה היום במרכז הרפואי שיבא. היא סבלה ממספר מחלות רקע. בכך עלה מספר המתים מהנגיף ל-97.

בדיקת קורונה במתחם "היבדק וסע" (צילום: רויטרס, רויטרס_)
בודקים קורונה במזרח ירושלים | צילום: רויטרס, רויטרס_

אמש פרסמנו באולפן שישי כי החזרה לשגרה אחרי פסח תהיה מדורגת ואיטית במיוחד: בשלב הראשון מתכוונים להחזיר יותר עובדים (30% לעומת 15% כיום) למקומות העבודה שפועלים כרגע. למרבה האכזבה של ההורים, החזרה ללימודים עדיין לא נראית באופק - למרות שכפי שפרסמנו היום, במשרד החינוך כבר נערכים לחידוש הלימודים במתכונת מיוחדת. 

קורונה בישראל (צילום: תומר ניוברג, פלאש/90 )
ירושלים ובני ברק עם הכי הרבה חולים בישראל | צילום: תומר ניוברג, פלאש/90

צפויים עוד דיונים רבים בנושא ומשרד הבריאות יציג תוכנית אסטרטגית. ייתכן שתותר פעילות ספורטיבית נוספת מחוץ לבית במגבלות התנועה, אבל כל צעד מעבר לכך יבוצע באופן מידתי - ובהפרש גדול מהצעד הבא. לפי ההערכות, כל צעד שיבוצע במשק ידרוש בין שבוע וחצי לשבועיים של הפסקה, שבמהלכם ייבדקו הנתונים ויוחלט על ההקלות הבאות.

אנשי מד"א מובילים חולה קורונה לבית החולים‎ (צילום: נתי שוחט, פלאש/90 )
עלייה מתונה במספר החולים בישראל. רואים אור בקצה המנהרה? | צילום: נתי שוחט, פלאש/90

במערכת הבריאות אומרים ש"אפשר בינתיים רק לחלום על חזרה לשגרה במוסדות החינוך: גם ההנחה שתלמידי החינוך המיוחד יחזרו ראשונים עוד דורשת דיונים כי ייתכן שהם פגיעים יותר ועל כן לא יהיה נכון להחזיר אותם קודם.

באולפן שישי נחשפה אסטרטגיית היציאה של שר האוצר משה כחלון. האסטרטגיה כוללת:

 * בידוד אזורים בעייתיים והגנה על אוכלוסייה בסיכון

* החזרת התעשייה והפעילות הכלכלית ככל האפשר, בדגש על פעילות יצרנית

* החזרת המסחר בשטחים הפתוחים במידת האפשר. חשוב להדגיש כי התקהלויות ומוקדי הדבקה כגון מסעדות יטופלו רק בסוף, לאחר שהשלבים הקודמים ייצאו לפועל.

שר האוצר אומר:" עד עכשיו הלכתי עם מערכת הבריאות, עכשיו אני מצפה שהם יילכו איתי במגפה הכלכלית שבעצם עוד לא התחילה ועוד מחכה לנו".