העיר העתיקה בירושלים: ללא תיירים וללא מתפללים
נגיף הקורונה הותיר את רחובות העיר העתיקה ריקים מתושבים ותיירים. בכנסיית הקבר הכמרים נאלצים לערוך את הטקסים ללא קהל ובלי תהלוכות ברחובות העיר. הר הבית, שנסגר על ידי הווקף ומשטרת ישראל למבקרים, נראה שומם ומיותם. צפו בתיעוד

"כיכר השוק ריקה ואין פוקד את הר הבית": הנחיות משרד הבריאות לאזרחים להישאר בבתים השאירו היום (שבת) את רחובות העיר העתיקה בירושלים היום שוממים. טקס ״שבת האור״ בכנסיית הקבר, מהאירועים שקודמים לחג הפסחא בכנסיות המזרחיות ושבו משתתפים מדי שנה למעלה מאלף איש, נחגג השנה ברחבת הכניסה לכנסייה בהשתתפות הכמרים בלבד - ללא נוכחות קהל וללא תהלוכות.


גם הר הבית, מקום הומה אדם בימים רגילים, נראה היום ריק מתמיד. בעקבות התפשטות הקורונה, הווקף סגר את מסגד אל-אקצא למתפללים והמשטרה אוסרת על עלייה של יהודים להר. בתיעוד מהמקום המקום נראה שומם לחלוטין, מלא בשלוליות מהגשם - והמבקרים היחידים במקום אלה בעלי חיים משוטטים.

