בזמן שברחבי העולם מנסים לבלום את התפשטות נגיף הקורונה, בסין כבר מנסים לחזור לשגרה ומקווים שיצירת אשליה של התאוששות כלכלית תעורר את הדבר האמיתי. סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת היום (שני) כי גורמים ממלכתיים בתקשורת בסין מציגים את המדינה כמי שכבר חוזרת לשגרת העבודה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

עם קריסת היצוא מסין, התעוררות הצרכנים היא קריטית לתמיכה בביקוש המקומי - אך התמונה האמיתית מטושטשת במכוון. בייג'ין אמנם מציגה סטטיסטיקות של תמ"ג, השקעות ישירות בחו"ל ואבטלה, אך לפי רויטרס רבים רואים בהן שאיפה, יותר מאשר תיאור אמין. לפי הדיווחים, הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה בסין לא מציגה את מדדי הכלכלה הקודרים של חודשי ינואר ופברואר.

כשהשווקים בחו"ל קפואים ברובם, בסין סומכים יותר על השקעות וצריכה פנימית. לרוע מזלם, הציבור הסיני לא ממהר לבזבז כספים. מרבית הציבור עדיין מודאג מכך שהנגיף יופיע מחדש, כמו מה שקורה בימים האלה בהונג קונג, ודואג בעיקר ליציבות ולתעסוקה.

בווהאן חוזרים לפעילות (צילום: AP)
חזרה לפעילות בווהאן | צילום: AP

כדי להתמודד עם חוסר הביטחון, גורמים רשמיים בסין דוחפים "קו חלופי" לסטטיסטיקה. ב-25 במרץ, למשל, טענו בחדשות הרשמיות בסין כי 88% מהחקלאות "התחילה לעבוד מחדש". עוד נטען כי הבנייה התחדשה ב-89% מהמיזמים של התשתיות וכי השימוש בחשמל התחדש ל-90% מהשימוש בימים שלפני התפרצות הנגיף.

למרות הנתונים שהתפרסמו במדינה, פרסום עסקי מקומי בסין, בשם Caixin, דיווח כי בתחילת חודש מרץ חברות רבות, שנדחפו להפעיל מחדש את הייצור ע"י הממשל, הדליקו אורות ומכונות כדי לדמות את חידוש העבודה - מה שאומר שסימני צריכת האנרגיה עלולים להיות לא אמינים. במקביל, אולמות הקולנוע הצטוו לסגור שוב את שעריהם ב-27 במרץ, אחרי שמאות מהם כבר נפתחו מחדש.