עם דעיכת גל הקורונה הראשון, מה חושב הציבור? בסקר שערך עבורנו מכון מנו גבע בשיתוף אייפאנל והוצג הערב (שבת) ב"פגוש את העיתונות", נשאלו המשיבים על מספר סוגיות בוערות; הראשונה, היא מידת האמון בבג"ץ ודעתם על הפסיקה השבוע בעניינו של ראש הממשלה והסכם נתניהו-גנץ. השנייה, היא תפיסתם את תפקודו של ראש הממשלה במהלך משבר הקורונה – ולבסוף מצבם האישי ודאגתם העיקרית בתקופה זו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בסקר נשאלו המשיבים על התנהלותו של ראש הממשלה בטיפול במשבר הקורונה בתחום הכלכלי והבריאותי. על תפקודו של נתניהו בתחום הבריאות, 74% מכלל הציבור השיב כי הוא טוב, זאת לעומת 23% שחושבים שהוא רע. בקרב מצביעי הימין, 88% מרוצים מתפקודו לעומת 58% בגוש השמאל-מרכז.

בנושא הכלכלי הדעות חלוקות יותר; 53% בקרב כלל הציבור מרוצים מתפקודו של ראש הממשלה בתחום הכלכלי – בהשוואה ל-43% שאינם מרוצים. בבחינת הגושים בנפרד, 70% מבין המגדירים עצמם כימין טענו כי תפקודו של ראש הממשלה טוב – זאת לעומת 30% בין מצביעי המרכז-שמאל.

שאלה נוספת בסקר הייתה כיצד אתה מעריך את תפקודם של רפי פרץ, משה בר סימן טוב, כחלון וליצמן בטיפול במשבר הקורונה. את תפקודו של מנכ"ל משרד הבריאות בר סימן טוב מעריך מרבית הציבור, 72%, כדי טוב עד טוב מאוד, לעומת 21% שחושבים שתפקודו די רע עד רע מאוד. את התנהלותו של שר האוצר משה כחלון במשבר העריך 38% מהציבור כטוב בסך הכל - בהשוואה ל-48% שחושבים ההפך. 

בהערכת תפקודו של שר הבריאות ליצמן חשבו 67% מהמשיבים שהתנהלותו אינה טובה, מתוכם 46% חשבו שהיא רעה מאוד. המשיבים נשאלו גם לגבי תפקודו של שר החינוך רפי פרץ, עליו חשבו 55% מהם כי תפקודו די רע עד רע מאוד, לעומת 32% שחשבו שהיה בסך הכל טוב. 

בסקר נשאלו המשיבים גם על מצבם האישי, ואחת מהשאלות הייתה האם אתה מוטרד או לא מוטרד מעתידך הכלכלי בעקבות משבר הקורונה. על כך, השיבו 57% כי הם מוטרדים – לעומת 41% שאינם מוטרדים ממצבם הכלכלי.

שאלה אישית נוספת הייתה: "מהו הנושא שהכי מטריד אותך במשבר הקורונה בעת הזו?". על פי הנתונים, הנושא שניצב במקום בראשון, ובו בחרו 43% מהמשיבים, הוא החשש הבריאותי. הפרנסה, שבה בחרו 33% מהמשיבים, נמצאת במקום השני. 13% מודאגים מתפקוד מערכת החינוך, ו-7% בלבד מהמצב הפוליטי.

לא רק קורונה: מה חשבו על בג"ץ נתניהו?

כשנשאלו המשיבים על אמונם בבית המשפט העליון, לאור הדיונים שנערכו השבוע בבג"ץ, מתוך כלל הציבור, מצביע הסקר על רוב של 59% שמצהירים כי מידת אמונם בבית המשפט העליון גבוהה. זאת לעומת 35% שאמרו כי היא נמוכה. מבין מצביעי הימין, החלוקה שווה; 47% גבוהה ו-47% נמוכה. בגוש השמאל התמונה שונה. 79% מבין המגדירים עצמם כמרכז שמאל טענו כי מידת אמונם גבוהה, ורק 18% השיבו נמוכה.

לשאלה האם מידת האמון בבית המשפט העליון השתנתה בעקבות הדיונים שנערכו השבוע, 8% מכלל הציבור טענו כי דעתם השתנתה לטובה, 22% לרעה – ומרבית הציבור, 59% השיבו כי לא השתנתה כלל. כשבוחנים את הגושים בנפרד, עולה תמונה מעניינת; בשני הגושים, יותר אזרחים השיבו כי דעתם השתנתה לטובה מאשר לרעה – 24% בגוש המרכז שמאל ו-21% מגוש הימין. זאת, לעומת 10% שדעתם השתנתה לטובה בגוש הימין, לעומת 7% בשמאל-מרכז.

כשנשאלו המשיבים על דעתם על פסיקת בג"ץ השבוע, 53% מכלל הציבור טענו כי היא מוצדקת – לעומת 26% שטענו שאינה. בקרב מצביעי הימין, 68% השיבו כי היא מוצדקת. מתוך המגדירים עצמם כמרכז-שמאל החלוקה שווה; 37% שטענו כי הפסיקה מוצדקת לעומת 37% שהשיבו שאינה.