משרד הבריאות פרסם אמש (שבת) נתונים מעודכנים על התפשטות הקורונה בישראל: מספר הנדבקים בנגיף עומד על 10,743, מספר המונשמים עומד על 129. מספר החולים שמצבם מוגדר קשה הוא 175. יתר החולים מוגדרים במצב קל ובינוני. מספר המתים עומד כעת על 101. בתוך כך, מהיום ייכנס לתוקף הצו שמורה לעטות מסכה שתגן מפני הידבקות והדבקה במרחב הציבורי. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מהנתונים שפורסמו עולה כי ישנה עלייה של 6.3% במספר הנפטרים ביממה, ועלייה של 4% ביממה במונשמים. 158 החלימו מהנגיף ושוחררו היום (בסה"כ 1,341), 659 חולים מאושפזים בבתי חולים, 6,810 מאושפזים בביתם, 1,601 מאושפזים במלונות ולגבי 771 חולים טרם הוחלט כיצד לטפל בהם.

התמודדות עם קורונה בחברה החרדית (צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90 )
התמודדות עם קורונה בחברה החרדית | צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90

מבית החולים הדסה עין כרם בירושלים נמסר כי חולה בן 79, עם מחלות רקע מורכבות נפטר שלשום כתוצאה מהידבקות בנגיף הקורונה. חולה נוספת, מזל דלאל בת ה-53 מבית שמש ללא מחלות רקע, נפטרה היום לאחר שהייתה מונשמת ומורדמת למעלה משבוע. ראשת עיריית בית שמש עליזה בלוך ספדה לה: "כאב עצום. הלב דואב. משפחת בית שמש עם משפחת דלאל והילדים. אנחנו נעטוף ונלווה את המשפחה בימים קשים אלו". 

בתוך כך, מדובר צה"ל נמסר כי עד כה חלו בצה"ל 154 משרתים בחובה ובקבע ועובדי צה"ל - כולם במצב קל. מתוכם 37 החלימו או השתחררו משירות. בסך הכול ישנם כיום 117 חולים בצה"ל. כמו כן, 2,876 מצויים בבידוד – בחובה, בקבע ועובדי צה"ל.

החל ממחר: חובה לעטות מסכה במרחב הציבורי

החל מהיום בבוקר ייכנס לתוקף הצו שמחייב לעטות מסכת מגן שתכסה את הפה ואת האף במרחב הציבורי. במשרד הבריאות פרסמו רשימת מקרים שבהם ההנחיה לא מחייבת: ילדים מתחת לגיל 6, מי שמחמת מגבלה מתקשה באופן משמעותי לעטות מסכה, במהלך נסיעה ברכב לבד או עם אנשים הגרים יחד, מי שמשתתף בשידור בכלי תקשורת, שני עובדים היושבים בחדר בקביעות ובלבד שנשמר ביניהם מרחק של 2 מטרים.

באיזו מסכה כדאי להשתמש? האם יש הבדל בין מסכה חד פעמית לרב פעמית? איך מניחים את המסכה על הפנים? בעקבות הנחיית משרד הבריאות, ריכזנו בשבילכם את כל השאלות הכי חשובות על חבישת מסכה

ביום חמישי האחרון דווח כי במשטרה אמרו שכרגע לא ניתנה הנחיה לאכוף בקנסות את הצו שמורה לעטות מסכות במרחב הציבורי. עוד פורסם אז שמשרד הבריאות ידרוש ככל הנראה שיוטלו סנקציות על מי שיפר את הצו.

כפפות ומסיכות נגד קורונה (צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90 )
ממחר: חובה לעטות מסכה במרחב הציבורי | צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90
קשיש בבני ברק (צילום: פיטוסי , פלאש/90 )
אדם עם מסכה בבני ברק | צילום: פיטוסי , פלאש/90

במשרד הבריאות מבהירים כי ההנחיה לציבור שלא לצאת למרחב הציבורי שלא לצורך - עדיין בתוקף. אלה עיקרי ההנחיות ליציאה הכרחית מהבית:

- יציאה לעבודה למי שרשאי לכך לפי החוק.
- הצטיידות במזון, תרופות, שירותים ומוצרים חיוניים בלבד.
- סיוע לאדם הנדרש לכך עקב מצב רפואי או מצוקה.
- העברת ילדים בין הורים גרושים.
- יציאה מהבית לטווח של עד 100 מטרים.
- יש להימנע מהתקהלויות.
- יש להפקיד על שמירת מרחק של 2 מטרים בין אדם לאדם.
- יש להקפיד על כללי ההיגיינה.

 ליצמן מינה את מנכ"ל איכילוב לאחראי על תחום בתי האבות

משרד הבריאות עדכן הערב כי שר הבריאות יעקב ליצמן מינה את מנכ”ל איכילוב פרופסור רוני גמזו לפרויקטור בתחום הטיפול בבתי האבות. "מתוך הבנה לאורך כל הדרך כי לאוכלוסיית הקשישים יש לתת את הדעת בצורה ממוקדת וברורה, החלטנו לתגבר עוד יותר את הטיפול בקשישים באמצעות פרויקטור ייעודי למשימה זו", נכתב בהודעת שר הבריאות. "לפרופסור גמזו ניסיון רב ויכולות ביצוע מעולות ואני בטוח שיידע להוביל את הטיפול באוכלוסיה זו בצורה הטובה ביותר".

רוני גמזו מנהל בית החולים איכילוב (צילום: N12)
מנכ"ל איכילוב רוני גמזו. ימונה לאחראי על בתי האבות | צילום: N12

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב הגיב גם הוא על הצעד. "ישראל מתמודדת טוב יותר ממרבית המדינות המפותחות עם תחלואת הקורונה וגם עם התחלואה בבתי האבות", אמר. "לצד זאת, על מנת להבטיח התמודדות מיטבית בהמשך ביקשנו מפרופסור גמזו לקחת על עצמו את המשימה ולהבטיח כי הטיפול בקשישים מתבצע באופן מיטבי". 

פרופסור רוני גמזו אמר בתגובה למינויו כי הוא "מכיר היטב את האתגרים והקשיים האובייקטיביים שיש באירוע ומאמין בצוותים הגריאטריים של המשרד", והוסיף: "יחד נוכל לטפל באירוע ולהביא לתוצאות מידיות והצלת חיים".