הושגה הסכמה: בישיבה שמתקיימת כעת (חמישי) בהשתתפות מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבוהב, מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, ראש אגף התקציבים באוצר שאול מרידוד ויו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס, הושגה הסכמה כי מערכת החינוך תחזור לפעילות מלאה בערים עם תחלואה נמוכה החל מיום ראשון הקרוב. לפי המסתמן כעת, תהיה חזרה הדרגתית של כיתות ד'-י', כך שכל שכבה שחוזרת - תחזור ל-5 ימי לימודים בשבוע.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הדיון עדיין בעיצומו, אך ההחלטות הועברו לידיעת רה"מ נתניהו שצריך גם לאשר אותן - אך לא צפויה התנגדות מצדו. במשרד הבריאות דורשים כי כחלק מהחזרה לשגרה בצורה מלאה יש ליישם כללים נוקשים לשמירה על היגיינה - אכילה בנפרד, הפסקות מדורגות וחבישת מסיכות. כל המוסדות יידרשו לעבור חיטוי לפני הפתיחה מחדש.

הישיבה מגיעה אחרי מרד ראשי הרשויות שהחליטו לא לפתוח את מוסדות החינוך באופן כל כך חלק ומוגבל לאור המגבלות של משרד הבריאות. יו"ר מרכז השלטון המקומי מבקש שכל רשות "ירוקה" – כזאת שבה אין תחלואה של קורונה - תחליט בעצמה על הפעלת מוסדות החינוך, ורשויות שירצו בכך יוכלו להפעיל את כל מערכת החינוך במבנים השונים שעומדים לרשותם. זאת ההצעה שנמצאת במרכז הדיון.

קורונה בישראל - בית ספר במבשרת ציון חוזר לשגרה (צילום: EMMANUEL DUNAND, AFP)
קורונה בישראל - בית ספר במבשרת ציון חוזר לשגרה | צילום: EMMANUEL DUNAND, AFP

למרות ההסכמה שהושגה, כלל לא בטוח שהלימודים אכן ייפתחו ביום ראשון הקרוב - וזאת בגלל היערכות מוקדמת שנדרשת מצד הרשויות המקומיות. "הסיכוי שנפתח ביום א' הוא אפסי", אמר שי חג'ג', יו"ר מרכז המועצות האזוריות. "אין מספיק ציוד וצריך לפחות שלושה ימי היערכות. צריך לדאוג לנקות את הכיתות ואת המתקנים, צריך לרכוש מסכות וערכות היגיינה, צריך תוספת של כוח אםד, מנקות וכו׳, צריך לבדוק כמה מורים בקבוצת סיכון והאם הם יוכלו לחזור בכלל. בקיצור יש הרבה מה לעשות".

מנגד, חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות ויו"ר מרכז השלטון המקומי, שהשתתף בפגישה בה הושגה ההסכמה מול משרד הבריאות, אמר ל-N12: "אנחנו במודיעין נהיה מוכנים לפתוח כבר ביום ראשון. היסעים וכדומה יצטרכו לחכות כמה ימים. רשויות שלא מוכנות לגמרי יתאפשר להם זמן להתארגן".

אמש, דיווחה קרן מרציאנו במהדורה שבר סימן טוב ביקש לשקול להפעיל את מערכת החינוך גם בחודש אוגוסט, מתוך הנחה שבחודשי החורף שוב תהיה תחלואה ומערכת החינוך שוב תיאלץ להיסגר.

בתוך כך, משרד הרווחה אישר אתמול תוספת של ילד נוסף לחלוקת הקבוצות במעונות היום. בעקבות כך, מספר הילדים בכל כיתה יעלה ל-18, שאותם יהיה צריך לחלק לשתי קבוצות – 9 ילדים בכל אחת. מספר אנשים הצוות המאושרים לכל כיתה עומד על 2, כך שכל אחד יטפל בקבוצה אחת.

במכתב שנשלח מטעם משרד הרווחה לרשויות המקומיות ולארגונים שפעילים מסגרות מוכרות לגיל הרך צוין כי התוספת של הילד הנוסף היא עבור כיתת בוגרים בלבד (32-25 חודשים) וכי השטח המינימלי לכל ילד בכיתה חייב להיות לפחות 2.2 מ"ר ולכל קבוצה יוקצה איש צוות אחד בלבד.