בעקבות המשבר הכלכלי שחוללה מגפת הקורונה, מצאו עצמם מאות אלפים בחופשה ללא תשלום או מחוסרי עבודה. יוזמה חדשה מציעה לאקדמאים הסבה להוראה בקורס בזום במשך שלושה חודשים מרוכזים - וכך מצאו עצמם רבים שפוטרו, בדרך להיות מורים מן המניין.

 לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

שירלי בטחן היא מנהלת התיירות הנכנסת בגוש דן של רשת מלונות גדולה, שהגיעה לתפקיד בכיר אחרי 20 שנה במלונאות. מיד כשהתחילה הקורונה היא הוצאה לחל"ת. "שלחו אותנו הביתה, אבל אני פה הבנתי שאני כנראה למלונאות לא אחזור", היא מספרת.

"סוכנויות נסיעות ענקיות ממשרדים של 100-85 איש, הפכו להיות משרדים משפחתיים של 4 אנשים אם לא סגרו לגמרי דלתות. פשוט הבנתי שצריך לחשב מסלול מחדש", הוסיפה בטחן.

בעקבות המצב, שירלי ועוד 400 איש כמוה הצטרפו לתוכנית להסבת אקדמאים להוראה שנפתחה בשבוע שעבר. מדובר ביוזמה של משרד החינוך ושירות התעסוקה לנצל את הקורונה לפתור את אחת הבעיות הקשות של מערכת החינוך - המחסור החמור במורים.

היוזמה להכשרת מורים מזורזת בזום (צילום: החדשות12)
ביקורת על היוזמה להכשרת מורים מזורזת בזום | צילום: החדשות12

המועמדים עברו מיונים קפדניים וראיונות אישיים, מפעל הפיס תרם מלגות בשווי 4 מיליון שקל, וכך יצאה לדרך תוכנית הלימודים. שלושה חודשים מרוכזים, כולם בזום.  

ירון דוברין בכלל חיפש עבודה בהיי-טק, היה כבר במגעים לסגור משרה. בינתיים, בת זוגו, עובדת באל-על, הייתה המפרנסת העיקרית בבית, אבל אז הגיעה הקורונה. היא הוצאה לחל"ת שלא נגמר, וגם המגעים בהיי-טק הוקפאו. לפני חצי שנה נולד נבו, הילד הראשון שלהם. הם גרים ביחידת דיור אצל ההורים של נטע. ברגע שאופציית ההיי-טק ירדה מהפרק בגלל הקורונה, ירון התגייס לחלוטין לטובת הקריירה החדשה.

"הרבה מהם כבר ראויים"

"אנחנו לא יודעים עכשיו אם נטע לא תוכל לחזור לאל על או משהו כזה, ואנחנו לא יודעים איך הדברים האלה יתגלגלו. אז לעשות את ההסבה הזו להוראה, זה נותן איזושהי יציבות מסוימת, זאת אומרת, המורים, תהיה להם עבודה בסופו של דבר. ילדים צריכים לחנך", סיפר דוברין.

היוזמה גררה ביקורות, מכיוון שבדרך כלל סטודנטים להוראה שוהים בהתנסות בבית הספר חודשים ארוכים לפני שהם מתחילים ללמד. במקרה הזה, בגלל שהקורס מתחיל ביוני, בסוף שנת הלימודים, המורים החדשים לא ממש יספיקו לחוות חיי בית ספר.

"אני חושבת שהרבה מהם כבר ראויים, ואני חושבת שאנחנו נזקק ונדגיש את הזהות החינוכית שלהם ונעבור איתם מסע בשלושה חודשים האלה", אמרה רוני רמות, ראש תכנית הסבות ייחודיות בסמינר הקיבוצים, והוסיפה: "בתום השלושה חודשים הם יהיו מורים שאתה תרצה שהם יהיו המורים של הילד שלך".