כבר שנים ארוכות שמצב העסקים בצפון הארץ רחוק מלהיות מושלם. פעם אחר פעם עוברים בתי העסק השונים מסכת של הטרדות ופגיעה ברכוש מצדם של עבריינים, שכל עניינם הוא לגבות כסף בתמורה להגנה על בעל העסק מפני פגיעה חיצונית בו או ברכוש. בשנים האחרונות המצב הולך ומדרדר – ונדמה שהמשטרה לא מצליחה למגר את התופעה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אין לי מה לשחק אותה נאיבי – לא דרשו ממני כלום ולא פנו אליי. אני לא בתחום – לא יודע מי עשה את זה",  סיפר אמציה שלומי, מחברת קולחי הגליל העליון. "זו לא שאלה בכלל, היה פה חוקר שריפות ומדובר בהצתה – כנראה על רקע של דמי חסות כמו שקורה הרבה מאוד באזור שלנו – זה פיגועים לכל דבר". סיפר אלי לאחר שעבריינים הציתו את חדר המשאבות שלו.

עם השנים, הצליחו העבריינים לשכלל את שיטת גביית דמי החסות באזור הצפון. "פעם בעבר הם היו באים ומבקשים שתשלם להם בתור חברת שמירה", סיפר קבלן מהצפון שבחר להישאר בעילום שם, בשל הפחד מאותם מבקשי דמי חסות. "היום הם קצת התחכמו והערימו על המשטרה. הם באים ועושים לך נזקים, הם גורמים לך לפנות אליהם כשכולנו יודעים שזה הם. ואז, אם הם ייעצרו מחר הם יוכלו לומר לשוטרים שזה אנחנו פנינו אליהם".

מתבקר שלא רק בעלי עסקים עצמאיים סובלים מהבעיה הזו בצפון, אלא שגם חברות גדולות יותר מתמודדות עם אותה הבעיה."חלק גדול מהקבלנים שנמצאים כאן דווקא כן משלמים את הפרוטקשן כדי לקבל את השקט", סיפר הקבלן. "אני מדבר גם על גופים ממשלתיים שעובדים כאן באתר הזה, כמו תאגיד, חברת החשמל ועוד".

על פי ההערכות, תעשיית הפרוטקשן משגשגת וההערכות הן שהיא מגלגלת מאות אלפי שקלים בחודש רק באזור הצפון. בעלי העסקים שמסרבים להיסחט משלמים את המחיר, הם מרגישים שאינם מוגנים ויודעים כמו כולם – שהעבריינים לא חוששים להמשיך.

ממשטרת ישראל נמסר: "המשטרה רואה בחומרה רבה כל ניסיון אלימות וסחיטה ופועלת בכל האמצעים על מנת להגיע לאותם עבריינים ולהביאם לדין. בעקבות המקרים נפתחה חקירה, המשטרה עצרה חשוד ומעצרו הוארך בבית המשפט. נציין כי רק במחוז צפון בזכות פעילות המשטרה הוגשו 58 כתבי אישום מתחילת השנה נגד נאשמים בגין ארועי סחיטה".