אמנם התסמינים הרפואיים של מחלת הקורונה כמעט שאינם משפיעים על צעירים בשנות ה-20 וה-30 לחייהם, אך בכל הנוגע למגפה כלכלית, עליהם הקורונה לא דילגה. אמנם לרוב הצעירים הללו אין משכנתא לשלם או ילדים קטנים להאכיל, אך מצד שני רובם גם לא צברו חסכונות ליום גשום וכך רבים מהם מצאו את עצמם ללא יכולת לשלם שכר דירה, וחלקם אף חזרו לגור עם ההורים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מנתוני שירות התעסוקה עולה כי כמחצית מדורשי העבודה בישראל הם צעירים עד גיל 34. מסקר שערכו בהתאחדות הסטודנטים גילו כי כמחצית מהסטודנטים שיצאו לחל"ת אינם זכאים לדמי אבטלה, מה שאומר שבין 70 ל-100 אלף סטודנטים נקלעו למצוקה כלכלית בתקופת הקורונה.

כבר 5 שנים שסיון וליפז שוכרים דירה בתל אביב. הוא עובד בחברת תיירות, היא מדריכת כושר וסטודנטית ולפני יותר מחודשיים, עם פרוץ הקורונה, הם קיפלו את החפצים ועברו לגור עם הוריהם. "שנינו היינו מאוד מאוד עצובים לעזוב את ת"א בכזאת פתאומיות", סיפרה ליפז, "נשארנו בעצם בלי כלום, חזרנו לילדות, חזרנו להורים".

"אנחנו במשימה למצוא דיירים שיחליפו אותנו בדירה"

אמנם הם חזרו לחיות עם ועל חשבון ההורים, אך הצ'קים על הדירה השכורה בת"א ממשיכים לרדת. "כרגע אנחנו במשימות, חוץ מלמצוא עבודה שמאוד קשה בזמן הזה, אנחנו במשימה למצוא דיירים שיחליפו אותנו בדירה", סיפר סיוון.

אצל מיכל בוזגלו הסיפור דומה. היא סטודנטית למשחק ומלצרית, שנאלצה לעזוב את דירת השותפים בירושלים ולחזור לגור עם ההורים במושב בצפון. "כשאמרו לי שסוגרים את הסטודיו התחלתי לבכות. לא ידעתי מה אני עושה עם עצמי. עד שהגעתי למשהו שאני רוצה", סיפרה.

"יוצא מצב שאני לא יודעת לאיזה בור אני נכנסת"

בוזגלו סיפרה כי כרגע לא נכנס אליה אף כסף נוסף, אך היא ממשיכה לשלם את שכר הדירה שלה – ובנוסף את עלות שכר הלימודים השנתית, שעומדת על כ-17 אלף שקלים בשנה. "זה כאילו אין לנו צרות ואין לנו בעיות, שאולי זה נשמע מתגמד וקטן לעומת כל הסיטואציה הענקית הזאת, שזה באמת נכון כי אני לא רוצה להשוות את עצמי למישהי שלא יכולה לצאת מהבית והיא בסיכון גבוה", סיפרה, "אבל יוצא מצב שאני לא יודעת לאיזה בור אני נכנסת".

במשרד האוצר מבטיחים שיאריכו את ימי הזכאות לצעירים ב-3 שבועות נוספים, עד שרוב המשק יוכל לחזור לעבודה. לצד ההבטחות, ענפי העבודה שרוב הצעירים עובדים בהם, כמו מסעדנות, תיירות ואירועים - לא צפויים לחזור לפעילות מלאה בעתיד הנראה לעין.

בשוק העבודה הישראלי יש העדפה ברורה לעובדים צעירים עם מוטיבציה ומרץ וסביר להניח שלרובם יימצא הפתרון. אך מנגד, לצעירים המובטלים כבר יש חובות שנערמים וענפי התעסוקה עליהם נסמכים לא חוזרים לפעול בקרוב.