השינוי הצפוי בביצוע בדיקות הקורונה בישראל: במועצה לביטחון לאומי, בשיתוף משרד הבריאות וצוות מומחים רפואיים שונים, מנהלים בימים האלה דיונים לגבי שינוי אופן ביצוע בדיקות הקורונה - זאת לאחר שהובן שהקריטריונים הישנים שמעניקים בדיקה רק למי שחזר מחו"ל או נכח בסביבתו של חולה קורונה אינם רלוונטיים עוד. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כתוצאה מכך, בשבועיים האחרונים הוגמשה המדיניות הזו, אבל רק במעט. כעת, בפני ראש הממשלה הונחו מספר מודלים שונים שמביניהם הוא יצטרך לבחור - מה המודל הנכון ביותר לביצוע הבדיקות? מי יקבל בדיקה ומי לא ?באיזה סדר ותעדוף? 

הסוגייה הזו מערבת שאלות רוחב ועומק, כאלה שיש להן השלכה גם לגבי התפיסה הכללית של התפשטות המחלה בישראל. על פי גורם בכיר המעורה בקבלת ההחלטות, ראש הממשלה כבר קיבל את ההמלצה שחלק מהבדיקות יהיו בדיקות לצורך איתור, בידוד וטיפול, וחלק אחר לטובת מדגם שינסה לתת תמונת מצב טובה שיותר של כלל האוכלוסיה. המספרים עוד לא נקבעו באופן סופי. 

המעבדה לביצוע בדיקות קורונה
מעבדה לביצוע בדיקות קורונה

בנוסף, דילמה אחרת שמתלבטים בה היא לגבי השאלה מי יקבל את הבדיקות, וההבנה היא שיש לתעדף בראש ובראשונה את בתי האבות - החלטה שהתקבלה כבר השבוע ויצאה לפועל, אם כי המספרים עדיין לא מספקים. עוד הוחלט להכניס לתעדוף את הצוותים הרפואיים. כעת הדילמה היא איך לחלק את יתר הבדיקות, ואחד המודלים שהונחו בפני נתניהו מדבר על שילוב תסמינים מסוים, שאם לאדם מסוים יש אותו - הוא יתועדף בתור לבדיקות הקורונה.